KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

In eigen tempo ontwikkelen

Kinderdagverblijf

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Baby’s krijgen bij ons alle ruimte om de wereld te ontdekken. We bieden ze verschillend speelgoed aan, laten ze allerlei soorten fruit proeven en laten ze contact maken met andere kinderen. Zo stimuleren we hun ontwikkeling.

 

Peuters doen het liefst alles zelf. Ook dat stimuleren we. Zelf een boterham smeren, zelf een jas aantrekken of zelf naar de wc gaan. Zo maken we ze zelfredzaam, uiteraard onder goede begeleiding. Daardoor kunnen ze zich straks goed redden op de basisschool.

KIJK!

Met de observatiemethode KIJK! brengen we de ontwikkeling van de kinderen in kaart. Daardoor kunnen we eventuele ontwikkelingsachterstanden vroegtijdig signaleren. Indien nodig, begeleiden we je kind extra. Zo kunnen we jouw zoon of dochter helpen om een goede start te maken op de basisschool.

Puk als speelkameraadje

Op de kinderdagverblijven en peutergroepen werken we met het educatieve programma Uk en Puk. Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Hij doet alles wat de kinderen ook doen. We werken ongeveer 6 weken aan hetzelfde thema, zoals ‘oef, wat warm’, ‘hatsjoe’, ‘knuffels’ en ‘ik en mijn familie’. Door verschillende activiteiten aan te bieden, stimuleren we de vaardigheden van de kinderen, zoals spraak- en taal, sociaal-emotioneel, motorisch en zintuigelijk.