KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

Hoe ziet de dag eruit?

Kinderdagverblijf

Elke dag ziet er ongeveer hetzelfde uit, want kinderen houden van structuur. Dat geeft hen een veilig en vertrouwd gevoel. Er zijn vaste tijden voor eten, drinken, slapen en verschonen. Tussendoor is er volop ruimte om te spelen, te leren en te genieten.

 

De verschillende speelhoeken dagen de kinderen uit. Ze koken soep in het keukentje, verzorgen de poppen of maken een toren van Duplo. Soms zetten we de muziek aan om met z’n allen te dansen. Of we gaan knippen, plakken en verven en maken een mooi kunstwerk.

Op avontuur

Het liefst spelen we elke dag buiten. Onze kinderdagverblijven hebben kindvriendelijke tuinen. Daar kunnen de kinderen zandtaartjes bakken, van de glijbaan roetsjen of crossen op een driewieler. Hebben we zin in avontuur? Dan gaan we met de bolderkar op pad. Gezellig picknicken in het park of naar de speeltuin in de buurt.

Speciale behandeling voor baby’s

Baby’s krijgen een speciale behandeling. We volgen zoveel mogelijk de slaap- en voedingstijden die je als ouder aangeeft. Geef je borstvoeding? Dat is geen probleem. Je kunt afgekolfde melk meegeven. Als je in de buurt werkt, ben je ook welkom om tussendoor borstvoeding te geven.