Opvangvormen

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (BSO) bestaat uit opvang voordat de school begint (de voorschoolse opvang) en de opvang nadat de school is afgelopen (de naschoolse opvang). De buitenschoolse opvang is bij KOW de ontspanning voor of na de inspanning op school, met andere woorden; BSO-tijd is speeltijd.

 

Op verschillende plekken op Walcheren hebben we buitenschoolse opvang loacties, gekoppeld aan een aantal scholen in de buurt. Uw kind wordt door onze medewerker uit school opgehaald. Oudere kinderen mogen na overleg met de ouders zelfstandig naar de BSO komen. Er wordt gezamenlijk wat gedronken en gegeten en dan kiezen de kinderen wat ze willen doen: een spelletje, sporten, op de bank een boekje lezen, knutselen, buiten spelen, computeren alles is mogelijk! Aan het eind van de middag kunt u uw kind weer ophalen. In de schoolvakanties zijn we hele dagen geopend en maken onze gediplomeerde medewerkers er echt een feest van!

 

De groep bestaat, afhankelijk van de locatie uit 10 tot 30 kinderen. Het aantal medewerkers wordt ingezet naar het aanwezige aantal kinderen.

 

De ontwikkeling van het kind richt zich op verleggen van grenzen, ontwikkelen van diverse vaardigheden, zoeken naar eigen identiteit en naar het juiste niveau van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De buitenschoolse opvang speelt in op deze ontwikkeling. Begeleiden gaat de plaats innemen van verzorgen. De groep geldt als proeftuin en de pedagogisch medewerker is een vertrouwd persoon om het pedagogisch klimaat te scheppen: er is ruimte en respect voor de kinderen en voor elkaar.

 

Kom eens langs voor een vrijblijvende rondleiding bij één of meerdere BSO's >> rondleiding aanvragen

Wilt u meer informatie, ontvangt u graag een informatiepakket of heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Klantadvies, de Klantadviseurs staan u graag te woord:

T 0118-614532

E klantadvies@skow.nl


Bereken uw netto kosten voor kinderopvang - direct naar de KOW rekentool >>

Met de KOW rekentool krijgt u binnen een paar minuten een indicatie van de bruto en netto kosten voor kinderopvang.
Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen afgestemd op uw wensen aan. Wij helpen u graag met het kiezen van het best passende en voordeligste contract voor uw situatie.

De prijzen die Kinderopvang Walcheren hanteert, zijn inclusief eten, drinken en activiteiten. Wat de opvang u uiteindelijk kost, hangt af van het aantal uur dat u afneemt, het contract dat u kiest, de hoogte van uw (gezamenlijk) inkomen en of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Ouders die beiden werken of studeren kunnen bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Dit kan via de website: www.toeslagen.nl. Als u wilt, rekenen wij vrijblijvend de kosten voor kinderopvang voor u uit. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Neemt u dan contact op met de afdeling Klantadvies: 0118- 626350 of klantadvies@skow.nl


Openingstijden 

Kinderen van 4-13 jaar kunnen tijdens de schoolweken voor schooltijd komen van 07:30 uur totdat de school begint (VSO=voorschoolse opvang). Ouders met een verlengd VSO-contract kunnen de kinderen brengen vanaf 07:00 uur. Dit kan op de locaties waar deze opvang wordt geboden. Na schooltijd kunnen de kinderen komen vanaf het moment dat de school uitgaat tot 18:00 uur. Tijdens de vakantieweken en tijdens studiedagen van de school zijn kinderen welkom op de BSO tussen 8:00 tot 18:00 uur. Ouders met een VSO-contract kunnen hun kind al vanaf 07:30 uur brengen. Op een aantal locaties is verlengde opvang tussen 7:00 en 19:30 uur mogelijk. 

 

Meer informatie over prijzen treft u hier.

 

Inschrijven voor BSO kan met de groene inschrijfbutton hiernaast.

 

Voor een impressie over buitenschoolse opvang ziet u hieronder onze film.