Kinderopvang Walcheren

ABS

Kinderdagverblijf Peutergroep

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang
Kinderdagverblijf Groep 1 (0 - 2 jaar):
Kinderdagverblijf Groep 2 (2 - 4 jaar):
Peutergroep:
 • 06 - 41 64 99 85 l Groep 2 (2 - 4 jaar)
 • abs-pg@skow.nl
 • ma, wo, do en vr van 08.30 - 12.30 uur
 • Adres:
  Zuidsingel 17 4331 RR Middelburg
 • Vestigingsmanager:
 • Extra informatie:
  Gevestigd in Kindcentrum ABS, het kindcentrum in de binnenstad van Middelburg
 • Specificaties:
  • Gevestigd in basisschool
  • Kindcentrum

Bij Kindcentrum ABS is je zoon of dochter welkom vanaf 6 weken tot 4 jaar. Je treft Kindcentrum ABS in het centrum van Middelburg. De kinderopvang vormt samen met de basisschool Kindcentrum ABS en bestaat uit een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang (BSO) Totempaal. In het Kindcentrum werken de medewerkers van het kinderdagverblijf, de peutergroep, het basisonderwijs, en de buitenschoolse opvang vanuit dezelfde pedagogische visie. Opvang en onderwijs onder één dak dus. Dat is vertrouwd voor kinderen en praktisch voor ouders.

Bij ABS werken twee vaste teams met een schat aan ervaring. Bij ons staat het kind voorop. We zijn altijd in een groep, maar verliezen het individuele kind nooit uit het oog. Wat laat jouw baby of peuter zien? Wat betekent dat? En hoe kunnen we jouw kind helpen in zijn of haar ontwikkeling? Dat vinden wij het allerbelangrijkst.

Wij zijn babyspecialist

Voor de baby’s hebben we een rustige, overzichtelijke ruimte met zo min mogelijk prikkels. Ook hebben we een grondbox, waar ze veilig kunnen spelen. Ons team bestaat onder andere uit een gecertificeerd babyspecialist. Ook de andere pedagogisch medewerkers gaan deze opleiding volgen. Voor de peuters hebben we allerlei speelmateriaal, waaruit ze kunnen kiezen. Ook buiten de locatie is er genoeg plezier. Zo is het jaarlijkse ringrijden voor de deur geweldig om naar te kijken en komt de paardentram regelmatig voorbij.

Ieder kind mag bij ons zichzelf zijn. We zien het individuele kind.

Werken aan dezelfde thema’s

Bij ABS werken we veel samen met de school en sluiten we aan bij hun thema’s. Heeft je peuter een grote broer of zus in de kleuterklas? Dan werken je kinderen aan dezelfde thema’s! Hoe leuk is dat? Ook richten we voor ieder thema onze ruimte anders in. Is het thema bijvoorbeeld ‘de boerderij’? Dan halen we strobalen en een speelpaard in huis, zodat de kinderen er letterlijk op kunnen klimmen. Voelen, zien, ruiken… We proberen alle zintuigen te prikkelen.

Samenwerken met school

Onze goede samenwerking met de school heeft nog veel meer voordelen. We maken gebruik van een gezamenlijke gang, waar ook de kleuterklassen liggen. Ook delen we elkaars speel- en leermateriaal. De peuters spelen in hun veilige en vertrouwde omgeving, maar mogen ook daarbuiten kennismaken. Zo spelen de peuters en kleuters af en toe samen, waardoor je kind alvast de kleuters en leerkrachten ontmoet. En is jouw peuter klaar voor school? Dan hebben we een afrondend gesprek met je over de peutertijd van jouw kind en zorgen we voor een zorgvuldige overdracht naar de school. Zo wordt de wereld van jouw zoon of dochter steeds wat groter!

Kom eens langs!

We nodigen je samen met je kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven!
Maak snel een afspraak voor een rondleiding.

We adviseren je graag!

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Onze klantadviseurs staan je graag te woord:
T 0118 – 61 45 32
E klantadvies@skow.nl

Benieuwd naar de kosten?

Met de KOW Rekentool reken je eenvoudig uit hoeveel de kinderopvang in jouw situatie kost.

 • Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang
 • Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang
 • Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang
 • Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Lees meer:

 • Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang vind je GGD-rapportages van de opvanglocaties van KOW. Voer bij ‘Naam voorziening’ de naam van de opvanglocatie in.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!