In de historische binnenstad van Middelburg, vind je onze locatie ABS. ABS bestaat uit een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang (BSO) Totempaal en Wigwam. Onze locatie is onderdeel van Kindcentrum ABS, waar ook de gelijknamige basisschool onder valt. Opvang en onderwijs onder één dak biedt veel voordelen. Zo spelen de peuters in hun veilige en vertrouwde omgeving, maar kunnen ze ook alvast kennismaken met de school.

Kinderdagverblijf - Ringrijden en paardentram

Op ons kinderdagverblijf hebben we voor de baby’s een rustige en overzichtelijke ruimte met zo min mogelijk prikkels, waar ze veilig kunnen spelen. Ze gaan graag kruipend op ontdekkingstocht in de grondbox. De peuters vermaken zich binnen met allerlei speelgoed. Maar ook buiten onze locatie is er genoeg plezier te beleven. Zo is het jaarlijkse ringrijden voor de deur geweldig om naar te kijken en komt de paardentram regelmatig voorbij.

De peuters en kleuters spelen af en toe samen. Hierdoor ontmoeten de peuters alvast de kleuters en leerkrachten van school.
Lineke Esser-Minderhoud, vestigingsmanager

Peutergroep - Zintuigen prikkelen

Peutergroep ABS zit in het gebouw van BSO Wigwam (Sint Jorisstraat 35 in Middelburg). We werken veel samen met de school en sluiten we aan bij hun thema’s. Heeft je peuter een grote broer of zus in de onderbouw? Dan werken je kinderen aan dezelfde thema’s. Hoe leuk is dat? Ook richten we voor ieder thema onze ruimte anders in. Is het thema bijvoorbeeld ‘De boerderij’? Dan halen we strobalen en een speelpaard in huis, zodat we er letterlijk op kunnen klimmen. Voelen, zien, ruiken… Al onze zintuigen worden geprikkeld! We werken in kleine groepjes, zodat kinderen met een (mogelijke) onderwijsachterstand alle aandacht krijgen die ze nodig hebben. We werken hiervoor met het VVE-programma. 

Lineke Esser-Minderhoud

Vestigingsmanager

lminderhoud@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Gezonde voeding
  • Voor kinderen tot 4 jaar
  • Onderdeel van Kindcentrum ABS
  • In basisschool ABS
  • Gelegen in hartje Middelburg