YES Day!

22 februari 2023 • Yes, yes en nog eens yes! Deze dag mochten onze pedagogisch medewerkers op de BSO alleen maar ‘ja’ antwoorden, want het was Yes Day: een dag waarop kinderen de baas zijn. We organiseerden dit omdat we kinderparticipatie erg belangrijk vinden. Hiermee leren we kinderen op jonge leeftijd al om initiatieven te nemen, hun mening kenbaar te maken en te luisteren naar anderen. Leuk detail: het Jeugdjournaal kwam op bezoek om er een item van te maken!

#yesday #kinderparticipatie #jeugdjournaal 

Expeditie NEXT

3 mei 2023 • Wat was dit een leuke dag! Zo’n 120 kinderen van 15 BSO’s namen een kijkje bij Expeditie NEXT in Middelburg. De binnenstad was omgetoverd tot een groot wetenschapsfestival met leuke workshops, proefjes en mini-colleges. Er was van alles te beleven en te ontdekken! Extra leuk: een groepje kinderen dat had meegedaan aan onze prijsvraag mocht mee op een exclusieve stadssafari met Boswachter Tim!

#wetenschap #expeditienext #ontdekken

Maand van de veiligheid

1 juni 2023 • Alert zijn op veiligheid hoort bij het werk van onze pedagogisch medewerkers. Om hier extra bij stil te staan, hebben we de maand juni uitgeroepen tot maand van de veiligheid. Er was aandacht voor fysieke veiligheid (denk aan slapen, uitstapjes), sociale veiligheid (zoals het vierogenbeleid) en gezondheid (bijvoorbeeld allergieën, hygiëne). Naast het uitwisselen van kennis en het delen van tips, gingen medewerkers praktisch aan de slag met een checklist.

#veiligheid #ontruimingsoefening #checklist #controleren

KOW Inspiratiedag

8 juni 2023 •  Nieuwe talenten ontdekken, inspiratie opdoen voor je werk en plezier hebben met elkaar… Het kon allemaal tijdens de KOW Inspiratiedag. Alle medewerkers kwamen samen en volgden interessante workshops en lezingen. Met een keynote van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over de ontwikkeling van het brein op jonge leeftijd.

#ontwikkelen #inspiratie #cinecity #erikscherder #workshops #samen 

Peuter4Daagse

12 juni 2023 • Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor bewegen en samen buiten zijn. Daarom organiseerden we voor 1200 peuters van KOW een Peuter4daagse, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. De Peuter4daagse is een avondvierdaagse in het klein: we wandelden dagelijks minimaal 15 minuten rond of in de buurt van onze eigen locatie. Iedere gewandelde dag kregen de kinderen een mooie sticker op hun stickerkaart. Op de laatste dag werden ze feestelijk onthaald en kregen ze een wandeldiploma en een medaille.

#bewegenisgezond #wandeldiploma #medaille 

Zomerschool

20 juli 2023 • Ook deze zomervakantie openden onze zomerpeutergroepen hun deuren, zowel in Middelburg als in Vlissingen. Speciaal voor kinderen die gebaat zijn met drie weken peutergroep. Zo stimuleren we hun ontwikkeling en vergroten we hun kansen. Dit is het resultaat van een mooie samenwerking met Archipel Scholen, Onze Wijs, Prisma, de gemeente Middelburg en de gemeente Vlissingen.

#zomervakantie #voorschoolseeducatie #samenwerking 

Twee openingen in Arnemuiden

1 september 2023 • Het was een feestelijke dag in Arnemuiden, want er werden twee nieuwe kindcentra geopend: zowel bij basisschool Oleanderhof als ’t Vierschip. Voorafgaand waren grote verbouwingen nodig. Het resultaat mag er zijn: prachtige lichte ruimtes, die zijn ingericht volgens ons nieuwe interieurbeleid. En ook in de nieuw aangelegde tuinen valt voor kinderen van alles te ontdekken. De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann verzorgde samen met de kinderen de openingshandeling.

#kindcentra #verhuizing #verbouwing #interieurbeleid

BSO in beweging

26 september 2023 • De BSO is in beweging! Dit schooljaar organiseren we verschillende activiteiten om de deskundigheid van de BSO-medewerkers en het activiteitenaanbod te vergroten. Denk aan kennisworkshops voor BSO-medewerkers over kinderparticipatie en opvallend gedrag. En ook workshops voor kinderen, bijvoorbeeld kunstworkshops door kunstenares Liesbeth Labeur of sport- en spelworkshops door Skills4life. Waardevol voor kinderen om nieuwe talenten te ontdekken, leerzaam voor onze medewerkers en voor iedereen hartstikke leuk!

#ontdekken #ontwikkelen #talenten #genieten

Nieuw ouderportaal: Konnect

2 oktober 2023 • We zijn met heel KOW overgestapt op een nieuw ouderportaal: Konnect. Ouders kunnen hier zien wat hun kind(eren) bij ons meemaken en ook direct zaken regelen, zoals het sturen van een bericht naar de groep, het afmelden van een kind of het aanvragen van flexibele opvang. Vanaf 2024 is het voor ouders ook mogelijk om een ruiling of een dag(deel) extra opvang aan te vragen.

#lancering #ouderapp #communicatie #dagboek

Onze eerste BBL-klas is geslaagd

18 oktober 2023 • Hoera! Na een zeer intensieve opleiding van een jaar is de eerste BBL-klas van KOW geslaagd! Alle studenten zijn nu officieel pedagogisch medewerker niveau 4. We zijn supertrots op alle kanjers die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt. 13 studenten namen hun diploma in ontvangst. Trotse en blije gezichten bij de geslaagde collega’s, familieleden en werkbegeleiders. Van harte gefeliciteerd allemaal!

#bbl #werkenenleren #opleiding #baangarantie 

We scoren een 8,1!

9 oktober 2023 • Ook dit jaar hebben we van onze klanten een mooi rapportcijfer gekregen: ouders waarderen de opvang van hun kind(eren) bij KOW gemiddeld met een 8,1. Daar zijn we blij mee! Onze gastouderopvang kreeg later dit jaar ook een mooi rapportcijfer: een 8.6. Trots!

#klanttevredenheid #kwaliteit 

En de naam wordt...

11 december 2023 • Molenwiek! Samen met de kinderen hebben we de naam onthuld van het kinderdagverblijf aan de Molenweg in Oost-Souburg dat momenteel grondig gerenoveerd wordt. Want: een nieuw gebouw zorgt voor een frisse start en daar hoort ook een nieuwe naam bij. In mei 2024 wordt kinderdagverblijf Molenwiek geopend. We hebben er zin in! Bekijk de video van de onthulling.

#molenwiek #dol-fijn #nieuw #ontdekken

Kerstfeestje!

12 december 2023 • Op dinsdag 12 december was het zover: onze KOW Kerstborrel voor medewerkers, stagiaires en gastouders. Speciaal om deze KOW-toppers te bedanken voor hun geweldige inzet. En wat was het leuk! Een moment om het werk even achter ons te laten, tijd voor elkaar te nemen en alvast in de kerstsfeer te komen. We kijken met een grote glimlach terug op deze avond.

#verbinding #gezellig #samenzijn #dankjewel

20 x 5 challenge

19 december 2023 • Wij deden mee aan de 20×5 challenge. Maar liefst 27 locaties van KOW zetten zich in voor deze inzamelingsactie. Wat zijn er veel boodschappen opgehaald! De organisatie van de 20×5 challenge heeft hier mooie pakketten van gemaakt, die zijn uitgedeeld aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Naast deze inzamelingsactie doneerden we een mooi bedrag. Kinderen, ouders en medewerkers; bedankt voor jullie bijdrage!

#goeddoel #kerstgedachte #dankjewel

De kleine dingen die het grootst zijn...

21 december 2023 •  4.796 kinderen meegenomen op ontdekkingsreis, 24.960 boeken voorgelezen, 233.005 appels gegeten en ontelbaar veel knuffels gegeven; ook dat was 2023. Soms zijn het de kleine, normale dingen die elke dag gebeuren, die uiteindelijk het grootst blijken te zijn. We hebben ervan genoten. Ook in 2024 staan we weer met enthousiasme voor de kinderen klaar. We kijken ernaar uit!

#ontdekken #plezier #samen #kinderopvang