YES Day!

22 februari 2023 • Yes, yes en nog eens yes! Vandaag mochten onze pedagogisch medewerkers op de BSO alleen maar ‘ja’ antwoorden, want het was Yes Day: een dag waarop kinderen de baas zijn. We organiseren dit omdat we kinderparticipatie erg belangrijk vinden. Hiermee leren we kinderen op jonge leeftijd al om initiatieven te nemen, hun mening kenbaar te maken en te luisteren naar anderen. Leuk detail: het jeugdjournaal kwam op bezoek om er een item van te maken!

#yesday #kinderparticipatie #jeugdjournaal 

Expeditie NEXT

3 mei 2023 • Wat was dit een leuke dag! Zo’n 120 kinderen van 15 BSO’s namen vandaag een kijkje bij Expeditie NEXT in Middelburg. De binnenstad was omgetoverd tot een groot wetenschapsfestival met leuke workshops, proefjes en mini-colleges. Er was van alles te beleven en te ontdekken! Extra leuk: een groepje kinderen dat had meegedaan aan onze prijsvraag mocht mee op een exclusieve stadssafari met Boswachter Tim!

#wetenschap #expeditienext #ontdekken

Maand van de veiligheid

1 juni 2023 • Alert zijn op veiligheid hoort bij het werk van onze pedagogisch medewerkers. Om hier extra bij stil te staan, hebben we de maand juni uitgeroepen tot maand van de veiligheid. We hebben aandacht voor fysieke veiligheid (denk aan slapen, uitstapjes), sociale veiligheid (denk aan het vierogenbeleid) en gezondheid (denk aan allergieën, hygiëne). Naast het uitwisselen van kennis en het delen van tips, gingen medewerkers praktisch aan de slag met een checklist.

#veiligheid #ontruimingsoefening #checklist #controleren

KOW Inspiratiedag

8 juni 2023 •  Nieuwe talenten ontdekken, inspiratie opdoen voor je werk en plezier hebben met elkaar… Het kon allemaal tijdens de KOW Inspiratiedag. Alle medewerkers kwamen samen en volgden interessante workshops en lezingen. Met een keynote van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over de ontwikkeling van het brein op jonge leeftijd.

#ontwikkelen #inspiratie #cinecity #erikscherder #workshops #samen 

Peuter4Daagse

12 juni 2023 • Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor bewegen en samen buiten zijn. Daarom organiseerden we voor 1200 peuters van KOW een Peuter4daagse, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. De Peuter4daagse is een avondvierdaagse in het klein: we wandelen dagelijks minimaal 15 minuten rond of in de buurt van onze eigen locatie. Iedere gewandelde dag kregen de kinderen een mooie sticker op hun stickerkaart. Op de laatste dag werden ze feestelijk onthaald en kregen ze een wandeldiploma en een medaille.

#bewegenisgezond #wandeldiploma #medaille 

Opening in Arnemuiden

1 september 2023 • Het was een feestelijke dag in Arnemuiden, want er werden twee nieuwe kindcentra geopend: zowel bij de Oleanderhof als ’t Vierschip. Voorafgaand was een grote verbouwing nodig. Het resultaat mag er zijn: prachtige lichte ruimtes, die zijn ingericht volgens ons nieuwe interieurbeleid. En ook in de nieuw aangelegde tuinen valt voor kinderen van alles te ontdekken. De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann verzorgde samen met de kinderen de openingshandeling.

#IKC #kindcentra #verhuizing #verbouwing #interieurbeleid

Nieuw ouderportaal: Konnect

2 oktober 2023 • We zijn met heel KOW overgestapt op een nieuw ouderportaal: Konnect. Ouders kunnen hier zien wat hun kind(eren) bij ons meemaken en ook direct zaken regelen, zoals het sturen van een bericht naar de groep, het afmelden van een kind of het aanvragen van flexibele opvang. Vanaf 2024 is het voor ouders ook mogelijk om een ruiling of een dag(deel) extra opvang aan te vragen.

#lancering #ouderapp #communicatie #dagboek

Onze eerste BBL-klas is geslaagd!

18 oktober 2023 • Hoera! Na een zeer intensieve opleiding van een jaar is de eerste BBL-klas van KOW geslaagd! Alle studenten zijn nu officieel pedagogisch medewerker niveau 4. We zijn supertrots op alle kanjers die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt. Vandaag namen 13 studenten hun diploma in ontvangst. Trotse en blije gezichten bij de geslaagde collega’s, familieleden en werkbegeleiders. Van harte gefeliciteerd allemaal!

#bbl #werkenenleren #opleiding #baangarantie 

We scoren een 8,1!

9 oktober 2023 • Ook dit jaar hebben we van onze klanten een mooi rapportcijfer gekregen: ouders waarderen de opvang van hun kind(eren) bij KOW gemiddeld met een 8,1. Daar zijn we blij mee!

#klanttevredenheid #kwaliteit 

Dolfijn

8 december 2023 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi nulla sapien, imperdiet in ultrices a, ultrices euismod nulla. Ut interdum urna augue, vel lacinia sem sodales et. Suspendisse feugiat quam non erat accumsan auctor.

Kerstfeestje!

12 december 2023 • Op dinsdag 12 december was het zover: onze KOW Kerstborrel in de Lasloods. En wat was het leuk! Een moment om het werk even achter ons te laten, tijd voor elkaar te nemen en alvast in de kerstsfeer te komen. Er werd gelachen, gedanst, gekletst, gegeten en heel wat gefotografeerd bij de photobooth! We kijken met een grote glimlach terug op deze avond.

#lasloods #verbinding #dansen #samenzijn