KOW en het coronavirus

Sinds 11 mei 2020 zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open.

Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

Kinderopvang Walcheren

Gastouderopvang

0 tot 13 jaar

Wonend in een dorp of stad, met of zonder huisdieren, net vol energie gestart of met jarenlange ervaring; er zijn allerlei verschillende gastouders aan KOW verbonden. Maar twee zaken hebben ze gemeen: ze zorgen met liefde en aandacht voor kinderen en ze voldoen ruimschoots aan alle eisen die de Wet Kinderopvang aan gastouders stelt. Je laat je kind dus in liefdevolle en professionele handen achter als jij naar je werk gaat.

 

Gastouderopvang is flexibele, kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In de meeste gevallen vindt de opvang doordeweeks en overdag plaats. Gastouderopvang is prima te combineren met één van onze andere opvangvormen.

Een gastouder bij jou in de buurt

Op onze kaart zie je alle gastouders die bij hen thuis kinderen opvangen. Je kunt zelf contact met een gastouder opnemen voor een eerste kennismaking. Is er een klik en is de gastouder beschikbaar? Dan kun je verdere afspraken maken. Voor vragen kun je contact opnemen met het gastouderbureau van Kinderopvang Walcheren: 0118 – 61 45 32 of gastouderopvang@skow.nl.

 

Gaat jouw voorkeur uit naar gastouderopvang bij jou thuis? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Voordelen van gastouderopvang via KOW

  • Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon en bouwt hierdoor een band met haar op.
  • Je kind krijgt veel persoonlijke aandacht.
  • Je kind wordt opgevangen in een kleinschalige, huiselijke omgeving.
  • Gastouders bepalen zelf hun openingstijden en zijn daardoor soms op andere tijden open dan een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.
  • Gastouders zijn professionele beroepskrachten die voldoen aan de eisen van de Wet Kinderopvang en de extra kwaliteitseisen van KOW.
  • De woningen van gastouders zijn veilig en gezond. Dat wordt jaarlijks door ons gecontroleerd.
  • Is je gastouder ziek of op vakantie? KOW zoekt vervangende opvang bij een andere gastouder, bij een van onze kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvanglocatie in je buurt.

Goed om te weten

  • De dagen en tijden waarop je kind bij een gastouder terecht kan, verschillen per gastouder. Bekijk de verschillende gastouders.
  • Er zijn maximaal 6 kinderen op hetzelfde moment aanwezig bij een gastouder.