Aan de rand van het gezellige dorp Oost-Souburg, vlakbij diverse basisscholen, ligt ons kinderdagverblijf Molenwiek (voorheen Dol-Fijn). Momenteel wordt dit kinderdagverblijf grondig gerenoveerd. Het wordt een prachtige, nieuwe locatie waar de allerkleinsten kunnen ontdekken, spelen en genieten.

De verbouwing verloopt goed. Inmiddels is bekend wanneer we opengaan: vanaf mei 2024. Tijdens de verbouwing vangen we de kinderen op bij kinderdagverblijf Zeezicht en kinderdagverblijf Zeppelin. Het nieuwe kinderdagverblijf bestaat straks uit twee verdiepingen. Het gebouw wordt ingericht volgens het nieuwe interieurbeleid van KOW: met zachte kleuren, natuurlijke en duurzame materialen en leeftijdsgericht speelmateriaal. Ook komt er laag meubilair voor de kinderen. Lage stoeltjes, lage tafeltjes en lage kasten met speelgoed op ooghoogte. Zo kunnen de kinderen het zelf makkelijk pakken.

Met liefde en aandacht

We starten straks met twee groepen voor 0-2-jarigen en twee groepen voor 2-4-jarigen. Op de 0-2-groep zorgen we met liefde en aandacht voor de allerkleinsten op een veilige, rustige en vertrouwde plek. We bieden hier leeftijdsgericht speelmateriaal aan dat uitnodigt om te ontdekken. Er komt ook een grote grondbox waar baby’s in alle rust kunnen omrollen en tijgeren. Maar ook op de rest van de (verwarmde) vloer kan heerlijk gespeeld worden. Hier kan de pedagogisch medewerker gezellig bij de kinderen zitten, om met ze te spelen en baby’s uit te dagen om nog nét iets verder te komen. Ook de tuin is afgestemd op de allerjongsten, met bijvoorbeeld een kleine zandbak en zacht kunstgras.

Kinderdagverblijf Molenwiek wordt een superfijne locatie, met een centrale ligging, een mooie lichte inrichting en een heerlijke ontdektuin.
Lynsey Hendriksen, Vestigingsmanager

Elke dag ontdekken

Op de twee groepen voor peuters (2 tot 4 jaar) gaan we een stapje verder met ontdekken. We gaan hier veel met ‘open einde speelgoed’ werken. Dit is speelgoed dat fantasie van kinderen prikkelt en waarmee een kind alle kanten op kan. Het is maar net wat de peuter zelf bedenkt. In de verschillende hoeken van het lokaal kunnen ze hiermee straks heerlijk spelen. Toch weten we nu al dat de ontdekkingstuin straks favoriet bij de kinderen wordt. Met wilgenhutten, een muziekmuur, modderkeuken, verkeersplein en ontdekbos wordt buitenspelen straks elke dag een feestje!

Enthousiast?

Ben je enthousiast over kinderdagverblijf Molenwiek voor jouw kind? Je kunt al inschrijven!
Wil je opvang voor je kind voordat de verbouwing afgerond is? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-61 45 32) om te bespreken bij welke locatie je dan het beste kunt inschrijven voor de tijdelijke periode.

Kinderen onthullen de nieuwe naam

Bekijk hiernaast het filmpje waarin de kinderen de naam Molenwiek bekendmaken!

Lynsey Hendriksen

Vestigingsmanager

lhendriksen@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Elke dag buiten
  • Gezonde voeding
  • Leeftijdsgericht spelaanbod
  • Volledig nieuw interieur