Midden in het dorp Nieuw- en Sint Joosland, tref je onze locatie Kiekeboe. Deze peutergroep bevindt zich samen met onze buitenschoolse opvang (BSO) Kajuit in basisschool Lonneboot. Kiekeboe ligt in een groene omgeving, naast een speeltuin. Hier gaan we dan ook graag naartoe. Onze peutergroep is vanuit Nieuw- en Sint Joosland en de Middelburgse woonwijk Mortiere makkelijk te bereiken, zodat ouders makkelijk en snel hun weg kunnen vervolgen.

Kappertje spelen

Ons grote, lichte lokaal delen we met de jongste kinderen van BSO Kajuit. We spelen graag in de verschillende speelhoeken, zoals de bouwhoek, autohoek en huishoek. We richten ons ruime lokaal themagericht in. Zo maakten we met het thema ‘Verkeer’ een zebrapad in ons lokaal en zetten we stoplichten neer. Met het thema ‘Beroepen’ maakten we een heuse kappershoek. Met kammen, borstels, plastic scharen, lege shampooflessen en een föhn speelden we kappertje met elkaar en met de juffen. Net echt!

Kiekeboe zit in de basisschool, naast de kleuterklassen. De peuters en kleuters spelen dan ook vaak samen. De samenwerking met school is erg prettig.
Marlien Kramer, vestigingsmanager

Spelen in de wilgentipi

Kiekeboe heeft een groene, avontuurlijke tuin. Zo hebben we van grote wilgentakken een tipi gemaakt, waar we graag in zitten of een rollenspel in spelen. Maar we voelen er ook aan en ontdekken zo iedere dag wel iets nieuws: “Hè, wat voor beestje zit daar op de tak? Het is een kleine spin!” Daarnaast hebben we een racebaan, tankstation en zebrapad op de tegels geschilderd. Met onze fietsen, loopauto’s en stepjes crossen we over het verkeersplein. Ook gaan we graag naar de speeltuin en een kijkje nemen bij het jaarlijkse ringrijden op het dorp is vaste prik.

Marlien Kramer

Vestigingsmanager

mkramer@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Voor kinderen van 2 tot 4 jaar
  • Bij BSO Kajuit
  • In basisschool Lonneboot
  • Groene, avontuurlijke tuin
  • Naast de speeltuin