Midden in het dorp Nieuw- en Sint Joosland, tref je onze locatie Kajuit. Deze buitenschoolse opvang (BSO) bevindt zich samen met onze peutergroep Kiekeboe in basisschool Lonneboot. Kajuit ligt in een groene omgeving, naast een speeltuin. Hier gaan we dan ook graag naartoe. Onze BSO is vanuit Nieuw- en Sint Joosland en de Middelburgse woonwijk Mortiere makkelijk te bereiken, zodat ouders makkelijk en snel hun weg kunnen vervolgen.

Robots maken

Onze BSO is opgesplitst in twee groepen, maar we spelen regelmatig met elkaar samen op het schoolplein. Verder vinden we het heerlijk om rustig in de leeshoek te zitten met een grote doos Donald Ducks. Het verkeerskleed met de auto’s en treinbaan is ook favoriet. De oudere kinderen verblijven in het handenarbeidlokaal van school. Aan de grote tafels leven we ons uit met stoepkrijt en lijm of maken we van oud elektrisch apparatuur iets nieuws, zoals een robot. Hier mag en kan alles!

Laatst organiseerden we voor de kinderen van Kajuit een kookweek. We maakten samen andijviestamppot en pasta. Proeven, ruiken, voelen… Alle zintuigen werden geprikkeld!
Marlien Kramer, vestigingsmanager

Zwieren en zwaaien op de kabelbaan

Op de BSO spelen we graag lekker buiten. Op het kleuterplein en het grote speelplein hebben we alle ruimte om te bewegen. Zo spelen de jongste kinderen graag met ballen, touwen en hoepels, terwijl de oudere kinderen fanatiek een potje voetballen of tafeltennissen. Of we gaan naar de naastgelegen speeltuin, waar we zwieren en zwaaien op de kabelbaan. In de vakanties maken we wel eens een uitstapje. Dan gaan we met een grote bus op pad, bijvoorbeeld naar natuurspeeltuin Hoogerzael of naar het bos in Domburg. Dat vinden we super leuk!

Marlien Kramer

Vestigingsmanager

mkramer@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Voor kinderen van 4 tot 13 jaar
  • Bij peutergroep Kiekeboe
  • In basisschool Lonneboot
  • Naast een speeltuin
  • Voorschoolse opvang
  • Flexibele opvang op BSO