In de gezellige en groene Middelburgse woonwijk Griffioen, vind je onze locatie De Aventurijn. De Aventurijn bestaat uit een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang (BSO). Onze kinderopvang is, samen met de gelijknamige basisschool, onderdeel van Kindcentrum De Aventurijn. We hebben een fijne en nauwe samenwerking met de school, wat De Aventurijn uniek en compleet maakt. We pakken alles samen op, van thema’s tot activiteiten.

Kinderdagverblijf - Ravotten in de natuurtuin

Het kinderdagverblijf is onderverdeeld in twee kringen. Voor de allerkleinsten is er een speciale babyhoek, waar ze liggend, rollend en kruipend de wereld om zich heen ontdekken. De peuters vinden de diverse activiteiten rondom het wisselende thema leuk, zoals ‘Bouwen’. We leren dan metselen met zand en water en rijden met een hijskraan en sjofel door het zand. Ook is buitenspelen in onze natuurtuin favoriet, waar we lekker kunnen ravotten. We klimmen in de bomen, rennen door de bosjes en verstoppen ons in de tunnel. Maar ook gaan we graag op pad met onze wandelwagen, voor een rondje door de wijk of een bezoekje aan de bakker.

Jezelf mogen zijn, samen plezier hebben en veel buitenspelen vinden we belangrijk bij De Aventurijn. Daar zorgt ons vaste en warme team voor.
Marianne den Boeft, vestigingsmanager

Peutergroep - Op junglejacht

Op de peutergroep vinden we een vast dagritme fijn en bereiden we ons alvast voor op de basisschool. We werken met dezelfde wisselende thema’s als school, zoals ‘Jungle’. We nemen dan onze knuffels mee, die de juffen verstoppen tussen de planten. We maken verrekijkers en gaan daarmee op junglejacht. “Kijk, mijn olifant ligt in het bos!” Dat vinden we super leuk. Ook spelen we graag buiten op het plein met de grotere schoolkinderen. Lekker samen rennen, klimmen, klauteren en ontdekken!

BSO - Vlotten bouwen

Onze BSO is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, zodat ieder kind uitgedaagd wordt. De jongere kinderen spelen in de poppenhoek, bouwen torens in de bouwhoek of leven zich uit in de beweeghoek. Daar bouwen we een hut of tent en stoeien we samen op de matten. De oudere kinderen koken graag. Zo bakken we cupcakes en maken we soep of appelmoes. Ook spelen we veel buiten op ons voetbal- en basketbalveld en onze skatebaan. Soms gaan we er ook op uit. Bijvoorbeeld naar natuurspeeltuin Hoogerzael, waar we vlotten bouwen, met takken sjouwen en kikkerdril vangen.

Marianne den Boeft

Vestigingsmanager

mariannevandewege@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Elke dag buiten
  • Gezonde voeding
  • Voor kinderen tot 0 tot 13 jaar
  • Kinderdagverblijf, peutergroep en BSO op één adres
  • Onderdeel van Kindcentrum De Aventurijn
  • Voorschoolse opvang