Janelle Boogaard is gastouder aan huis. Dat betekent dat ze naar gezinnen toe gaat. Ze ziet dat dat de kinderen goed doet.

“Thuis durven kinderen écht zichzelf te zijn”, legt ze uit. “En voor mij is het fijn omdat ik werk en privé op deze manier goed kan scheiden. Ouders geeft het rust omdat ik ’s ochtends help met de kinderen en pas vertrek als één van de ouders aan het eind van de middag weer thuis is. Dat betekent dat ik ze ook ophaal van school. Als er nog broertjes of zusjes zijn, gaan die gezellig mee.”

Vol energie

Janelle begon in 2021 als gastouder toen haar broer opvang nodig had. “Destijds werkte ik in de ouderenzorg, maar dat was toch niet helemaal mijn ding. Ik besloot de overstap te maken en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Werken met kinderen vind ik fantastisch. Natuurlijk is het ook hard werken, maar zo voelt het voor mij niet. Ik ga altijd tevreden en energiek naar huis.”

Een zomer vol activiteiten

Janelle is een gastouder die er graag op uit gaat met de kinderen. Ze neemt ze vaak mee naar de speeltuin en de kinderboerderij. “De kinderen vinden het daar geweldig! Lieve konijnen aaien en gedag zeggen tegen de geiten en varkens. Ook knutselen we graag, spelen we spelletjes en bakken we regelmatig wat lekkers. Ik kijk altijd uit naar de zomer, omdat we dan een hele dag samen hebben. Na school is het altijd maar een paar uur, maar in de vakanties bedenken we samen uitstapjes en gaan we op avontuur!”

Bijzonderheden locatie:
  • Gastouderopvang aan huis van 0 t/m 12 jaar
  • Maakt graag samen uitstapjes
  • Lekker veel naar buiten
  • Creatief en ondernemend
  • Reformatorisch, maar voor iedereen beschikbaar