Aan de rand van Middelburg, in de woonwijk Stromenwijk, ligt onze locatie BSO+ Vlot. Deze buitenschoolse opvang Plus is onderdeel van integraal kindcentrum (IKC) Het Schor en is gevestigd in basisschool voor speciaal onderwijs Het Springtij. Ook scholen voor speciaal onderwijs Keurhove en de Klimopschool zijn onderdeel van het IKC. Wij bieden kinderen een laagdrempelige vorm van behandeling. Dit doen we in een veilige, beschermde en gezellige omgeving, waar jouw kind zich ontwikkelt en succeservaringen opdoet. BSO+ Vlot is een samenwerking tussen Juvent en Kinderopvang Walcheren.

Voelen aan sensorisch materiaal

Op de BSO+ vervelen we ons geen moment. Een echt succes voor alle kinderen is de sensorische tafel. We vullen de bakken regelmatig met nieuw materiaal, zoals kinetisch zand, vogelzand, rijst en macaroni. We maken er allerlei creaties van en vinden het fijn om eraan te voelen. Maar ook kleien we graag, bouwen we een reuzenrad van K’NEX en scheuren we met auto’s op de lichtgevende racebaan. Ook hebben we een tafeltent, waar we ons even in terug kunnen trekken.

Samen met de naastgelegen groep van Juvent geven we ook sociale vaardigheids- en emotietrainingen aan de kinderen. Daarbij staat steeds een ander actueel thema centraal.
Tamara Meijers, pedagogisch medewerker plus

Skeeleren, skelteren en steppen

Wist je dat wij meerdere schoolpleinen hebben? We kunnen dus zelf kiezen waar we buitenspelen! De oudere kinderen voetballen iedere dag fanatiek. Ook skeeleren, skelteren en steppen ze graag op de pleinen. De jongere kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak en de diverse huisjes te spelen en te zwieren en zwaaien op de schommels. Daarnaast maken we regelmatig een uitstapje. We brengen bijvoorbeeld een bezoekje aan de eenden in Park Toorenvliedt en spelen bij de bunkers. In de vakanties wandelen we naar de supermarkt in de buurt, om ingrediënten te kopen voor een lekkere lunch, die we daarna zelf klaarmaken.

Charlotte Koorevaar

Vestigingsmanager

ckoorevaar@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Speciaal voor kinderen met een (lichte) hulpvraag
  • Voor kinderen van 4 tot 13 jaar
  • Samenwerking met Juvent
  • Onderdeel van IKC Het Schor
  • In basisschool voor speciaal onderwijs Het Springtij