Kinderopvang Walcheren

Tarieven en contracten

Peutergroep

De financiering van de peutergroepen is op twee manieren geregeld. Als jij en je partner allebei werken en/of een erkende opleiding volgen, ontvang je kinderopvangtoeslag. Als je hier geen recht op hebt, betaal je een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Dit is bijvoorbeeld het geval als één of beide partners niet werken of studeren. Hoeveel je moet betalen voor de peutergroep hangt onder meer af van je inkomen.

 

Met de KOW Rekentool reken je eenvoudig en snel de kosten voor jouw situatie uit. Je kunt ook de prijslijst bekijken.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft jouw kind een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau? Dan heeft hij of zij recht op een derde en/of vierde dagdeel peutergroep.

 

In 2019 betalen ouders uit de gemeente Middelburg en Vlissingen voor de gehele plaatsing € 150,00 op jaarbasis. In de gemeente Veere betalen ouders in 2019 € 260,00 per jaar. De bijdrage wordt maandelijks gefactureerd.

 

Vanaf 2020 verandert de financiering voor kinderen met een VVE-indicatie. Ouders van een kind met een VVE-indicatie betalen dan, net als andere ouders, voor de eerste twee dagdelen. Het derde en vierde dagdeel zijn gratis. Lees meer over deze verandering en bekijk de prijsvoorbeelden voor 2020.

Facturatie

De peutergroepen zijn 40 weken per jaar open. De totale kosten voor 40 weken worden verspreid over 12 maanden gefactureerd, zodat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Goed om te weten

Lees meer