KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

Tarieven en contracten

Peutergroep

De financiering van de peutergroepen is op twee manieren geregeld. Als jij en je partner allebei werken en/of een erkende opleiding volgen, ontvang je kinderopvangtoeslag. Als je hier geen recht op hebt, betaal je een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Dit is bijvoorbeeld het geval als één of beide partners niet werken of studeren. Hoeveel je moet betalen voor de peutergroep hangt onder meer af van je inkomen.

 

Met de KOW Rekentool reken je eenvoudig en snel de kosten voor jouw situatie uit. Je kunt ook de prijslijst bekijken.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft jouw kind een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau? Dan heeft hij of zij recht op een derde en/of vierde dagdeel peutergroep.

 

Ouders van kinderen met een VVE-indicatie hoeven alleen de eerste 2 dagen te betalen. De derde en vierde dag zijn gratis.

Facturatie

De peutergroepen zijn 40 weken per jaar open. De totale kosten voor 40 weken worden verspreid over 12 maanden gefactureerd, zodat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Goed om te weten

Lees meer