Kinderopvang Walcheren

Tarieven en contracten

Peutergroep

De financiering van de peutergroepen is op twee manieren geregeld. Als jij en je partner allebei werken en/of een erkende opleiding volgen, ontvang je kinderopvangtoeslag. Als je hier geen recht op hebt, betaal je een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Dit is bijvoorbeeld het geval als één of beide partners niet werken of studeren. Hoeveel je moet betalen voor de peutergroep hangt onder meer af van je inkomen.

 

Met de KOW Rekentool reken je eenvoudig en snel de kosten voor jouw situatie uit. Je kunt ook de prijslijst bekijken.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft jouw kind een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau? Dan heeft hij of zij recht op een derde en/of vierde dagdeel peutergroep. De overheid wil dat ouders met een kind met een VVE-indicatie, geen financiële belemmering ondervinden voor deelname aan de peutergroep. In de gemeente Middelburg en Vlissingen betalen ouders daarom voor de gehele plaatsing € 150,00 op jaarbasis. In de gemeente Veere betalen ouders € 260,00 per jaar. De bijdrage wordt maandelijks gefactureerd.

Facturatie

De peutergroepen zijn 40 weken per jaar open. De totale kosten voor 40 weken worden verspreid over 12 maanden gefactureerd, zodat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt.

Goed om te weten

Lees meer