verhaal

‘Heerlijk roeren in een grote pot plaksel’

Ouders over KOW

Maureen werkt bij Boon Trucks & Trailers, het bedrijf van haar partner Pedro. In drie jaar tijd kregen ze drie kinderen: Yaélla (4), Royce (2) en Viënne (1). Met z’n vijven wonen ze in Westkapelle, waar de kinderen naar kinderdagverblijf Torenlicht gingen, gaan of zullen gaan.

“Yaélla ging voor het eerst naar Torenlicht toen ze één jaar was. Ik wist wat ik kon verwachten, want ik heb zelf ook een aantal jaar als pedagogisch medewerker gewerkt. Inmiddels zit Yaélla in groep 1 van basisschool De Lichtboei en breng ik alleen Royce naar Torenlicht. Maar binnenkort zal ook Viënne er lekker rondstappen en spelen met andere kindjes.

Als ik Royce ’s ochtends breng, roepen de andere kinderen meteen zijn naam. Het is een hechte groep en ze kennen elkaar al goed. Op maandagochtend ga ik met Royce naar peutergym, net als een aantal andere kinderen van Torenlicht. Zó leuk om te zien dat ze elkaar op die momenten herkennen en dat op Torenlicht dus de eerste vriendschappen zijn ontstaan.

Met wie schiet Royce meestal de bal over? Met de juf! Ik vind het heel mooi dat ze aansluit op zijn spel.

Als ik Royce ophaal, is hij negen van de tien keer aan het voetballen. Thuis is dat niet anders. Hoeveel leuke auto’s of treinen hij ook heeft, hij is het liefst buiten met een bal. Zijn leeftijdsgenootjes hebben nog niet veel interesse in deze sport. Dus met wie schiet hij dan meestal de bal over? Met de juf! Ik vind het heel mooi dat ze aansluit op zijn spel.

Yaélla knutselde het liefst de hele dag. Via de ouderapp zag ik dan een foto waarop ze heerlijk met een kwast in een grote pot plaksel zat te roeren. En ja hoor, aan het eind van de dag nam ze trots een mooi kunstwerk met plakkertjes erop mee naar huis.

Ik ben ontzettend blij met de juffen. Ze zijn enorm betrokken, zien het individuele kind en organiseren leuke activiteiten, zoals een speurtocht door het bos of een zomerfeest met waterspelletjes en poffertjes. Of ik zelf ooit weer terugga in de kinderopvang? Wie weet, het blijft een prachtig vak. Maar dan moeten eerst alle drie de kids op school zitten. Tot die tijd heb ik mijn handen vol!”