Kinderopvang Walcheren

Outdoor BSO de Pekelinge

Buitenschoolse opvang

Outdoor BSO de Pekelinge:
 • Adres:
  Landmetersweg 1 4356 RE Oostkapelle
 • Vestigingsmanager:
 • Extra informatie:
  In samenwerking met camping de Pekelinge
 • Specificaties:
  • Outdoor BSO

Klimmen, boogschieten, zwemmen, pumptrack, poulball en knuffelen met dieren. Kinderopvang Walcheren biedt in samenwerking met camping de Pekelinge een Outdoor BSO aan voor kinderen van 7 tot 13 jaar.

Bij Outdoor BSO de Pekelinge is vervelen geen optie. Na een lange dag op school kunnen kinderen hun energie kwijt door samen avonturen te beleven in een groene omgeving. De Outdoor BSO is gevestigd op camping de Pekelinge, in het buitengebied van Oostkapelle.

Op het terrein zijn verschillende faciliteiten aanwezig. Kinderen komen erachter of zij het hoogste punt van de klimwand durven te bereiken en oefenen geconcerteerd met boogschieten. Ook kunnen ze lekker crossen op de pumptrackbaan en tegen elkaar strijden tijdens een potje poulball.

Het buiten in beweging zijn staat centraal, maar binnen zijn er ook verschillende uitdagende activiteiten. Er is een indoorspeeltuin waar kinderen in netten kunnen hangen en als een spin naar boven kunnen klimmen. In de recreatieruimte is er gelegenheid om te eten en te drinken en vermaken kinderen zich met onder andere een potje tafelvoetbal, gezelschapsspelletjes en knutselen.

Hoe werkt het?

Outdoor BSO wordt voorlopig aangeboden vanuit basisscholen De Aventurijn in Middelburg en Het Kroonjuweel in Oost-Souburg. Na schooltijd gaan de kinderen en een pedagogisch medewerker naar de Pekelinge toe. Gezamenlijk volgen zij een programma waarin diverse activiteiten en thema’s aan bod komen. Het is iedere keer een verrassing wat er die dag op het programma staat. Aan het einde van de middag gaan de kinderen en pedagogisch medewerker terug naar school, maar niet voordat er nog even geknuffeld is met de dieren van de kinderboerderij. Ouders kunnen hun kind ophalen tussen 17.45 en 18.00 uur bij De Aventurijn of Het Kroonjuweel om te horen welke avonturen er die dag zijn beleefd. Ook is het mogelijk om voor 17.15 uur kinderen op te halen bij de Outdoor BSO.

Heb je interesse, maar is je kind nog geen 7 jaar of zit hij of zij op een andere school? Laat het ons weten via klantadvies@skow.nl, zodat we de mogelijkheden kunnen onderzoeken.

Waar en wanneer?

De Outdoor BSO is geopend op dinsdag (Het Kroonjuweel) en donderdag (De Aventurijn) van 14.00 tot 18.00 uur. In de schoolvakanties is de BSO gesloten. Heb je ook opvang in schoolvakanties nodig? Neem contact op met de afdeling Klantadvies om de mogelijkheden te bespreken. Zij zijn bereikbaar via  klantadvies@skow.nl of 0118 – 61 45 32.

Wat kost het?

De kosten voor de Outdoor BSO zijn de reguliere BSO-kosten plus per dag € 2,50 per kind voor het vervoer. Als beide ouders werken en/of studeren, kunnen ze kinderopvangtoeslag aanvragen.

Meer informatie

Ben je enthousiast en wil je je kind aanmelden? Nieuwe klanten kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier. Ben je al klant van KOW? Stuur dan een e-mail naar klantadvies@skow.nl.

Wil je eerst meer informatie? Dan kun je ook contact opnemen met de afdeling Klantadvies via klantadvies@skow.nl of bel naar 0118 – 61 45 32.

Lees meer:

 • Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang vind je GGD-rapportages van de opvanglocaties van KOW. Voer bij ‘Naam voorziening’ de naam van de opvanglocatie in.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!