Kinderopvang Walcheren

Pedagogisch beleid

De 4 pedagogische doelen van KOW

Hoe stimuleren we de ontwikkeling van kinderen? Hoe zorgen we voor een veilige opvang? En welke normen en waarden vinden wij belangrijk? Het staat allemaal beschreven in het pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang Walcheren.

 

In het plan staan 4 pedagogische doelen centraal:

1. Veilige opvang

Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd op onze locaties. Dit komt door de geborgenheid en structuur die pedagogisch medewerkers bieden. Zij behandelen de kinderen met respect. Alle locaties voldoen aan de eisen van de brandweer, GGD en voedsel- en warenautoriteit.

2. Ontwikkeling: samen spelen, leren en genieten

Kinderen ontdekken de wereld in eigen tempo. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor uitdaging en laten kinderen ontdekken, genieten en zich verwonderen. Op een positieve manier stimuleren pedagogisch medewerkers de persoonlijke en sociale vaardigheden van kinderen. Zo ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen, zelfstandigheid, veerkracht en creativiteit. Bovendien leren ze te communiceren met anderen, te onderhandelen en samen te werken.

3. Samen met ouders

De communicatie tussen ouders en pedagogisch medewerkers verloopt open. Er wordt informatie uitgewisseld tussen de thuis- en opvangsituatie. De betrokkenheid van ouders stellen wij zeer op prijs. Hun inbreng verhoogt onze kwaliteit.

4. Oog voor elkaar

Elk kind leert bij KOW de volgende waarden en normen: respect voor elkaar, rekening houden met elkaar en elkaar helpen als dat nodig is. Onze pedagogisch medewerkers dragen dit uit. Bij KOW begrijpen we dat iedereen anders is. Daarom luisteren we naar elkaar en staan we open voor ieders idee├źn. Zowel van ouders/verzorgers en kinderen, als van medewerkers.

 

Meer weten?