Kinderopvang Walcheren

Wekenlang BSO-plezier bij locaties Kinderopvang Walcheren

10 juli 2019

Op ontdekkingstocht in het bos bij de Eendenkooi Slikkenbosch, outdoorklimmen, koken met een chef-kok, een Glow Show en een spetterende wipe-out. Kinderen beleven een actieve zomer vol leuke en leerzame avonturen bij de buitenschoolse opvang (BSO) van Kinderopvang Walcheren.

 

Het hele jaar verzorgt KOW buiten schooltijd de opvang van kinderen op de BSO. Tijdens de schoolvakanties is er extra tijd en ruimte om leuke dingen te doen met de kinderen. De BSO-activiteiten zijn ingedeeld in vier thema’s: kunst & cultuur, natuur, techniek en sport & spel. Zo is er voor alle kinderen die naar de BSO komen iets wat aansluit bij hun interessegebied. Het thema van de zomervakantie is “Aarde, lucht en water”. Iedere week zijn er verschillende activiteiten die aansluiten bij het thema.

 

Diverse activiteiten

In het bos bij Fort Rammekens en Eendenkooi Slikkenbosch komen kinderen, onder begeleiding van een boswachter, alles te weten over planten en dieren. Ook wordt er een bezoek gebracht aan Boerderijcamping Krabbeneiland; daar ontdekken kinderen waar melk vandaan komt. Sportievelingen kunnen zich uitleven met outdoorklimmen, lasergamen en poull ball bij Camping de Pekelinge. Uitdagende workshops zoals figuurzagen, tekenen met 3D-printpennen, scheikundige proefjes en een Glow Show van Mad Science behoren tot de technische mogelijkheden. In samenwerking met Yammyammy vindt bij een aantal BSO-locaties een kookworkshop plaats. Onder begeleiding van een kok gaan kinderen aan de slag met het bereiden van duurzame gerechten die uiteindelijk op de kaart komen bij Zeeuwse restaurants. De zomervakantie wordt afgesloten met een spetterende wipe-out bij alle BSO-locaties.

 

Al deze activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen die naar de BSO’s van Kinderopvang Walcheren gaan. Dit alles zonder extra kosten voor ouders.

 

Zomerfestijn

Ook vindt dit jaar het Zomerfestijn weer plaats: 16 juli op het Meiveld, 23 juli bij Speelhof Hoogerzael en 30 juli in Arnemuiden. Tijdens het Zomerfestijn zijn er activiteiten voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. KOW is aanwezig en verzorgt leuke knutselactiviteiten; kinderen mogen een armbandje of sleutelhanger en een etagère maken.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!