KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Peutergroep

Peutergroep met de bijbel, Kinderopvang

Sommige peuters hebben extra ondersteuning nodig op het gebied van taal of op sociaal-emotioneel vlak. Zij krijgen dan van het consultatiebureau een indicatie voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit houdt in dat zij 4 in plaats van 2 dagdelen naar de peutergroep komen en dat hun ontwikkeling extra gestimuleerd wordt. Alle peutergroepmedewerkers van Kinderopvang Walcheren zijn opgeleid in VVE.

 

We vinden de betrokkenheid van ouders belangrijk. Daarom organiseren we ook activiteiten die je samen met je kind kunt doen. Je mag ook van ons puzzels en boeken lenen. Zo zie je wat je kind op de peutergroep leert en kun je thuis oefenen.

Kosten

De gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere betalen mee aan de kosten voor VVE, omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen goed voorbereid zijn op de basisschool. Bekijk hier de kosten voor VVE.