In Middelburg-Zuid, in de Magistraatwijk, vind je gastouder Anita van Hal. Een liefdevolle gastouder waar kinderen naar hartenlust mogen kliederen, rommelen en experimenteren. Anita: “Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf mogen ontdekken. Dat daarbij wordt geknoeid, hoort erbij en vind ik helemaal prima.”

Ontdek- en speelparadijs

Wanneer je in de Jacob Magnusstraat loopt, is Anita’s huis niet te missen. De vrolijke tekeningen op de ramen laten je weten dat je op het juiste adres bent en geven jou en je kind een welkom gevoel. Achter de voordeur gaat dat gevoel verder: Anita’s woning is helemaal ingericht voor de ontwikkeling van jouw kind. Een bouwtafel, knutselspullen, spelletjes: een waar ontdek- en speelparadijs voor jonge kinderen. Anita: “Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en kinderen om me heen te hebben. Naast mijn eigen drie kinderen, wonen er in het weekend en tijdens de vakanties twee lieve pleegkinderen bij ons. Nu mijn eigen kinderen groter zijn en zelfstandig naar school gaan, is het zó gezellig om weer baby’s, dreumesen en peuters over de vloer te hebben. Ik kan er geen genoeg van krijgen.”

Dienblad en dweil

Als je rondkijkt in de woonkamer vallen meteen de witte piano en de gitaren aan de muur op. “We maken graag muziek. Mijn kinderen zijn erg muzikaal en ik doe met ze mee.” Verder is Anita dol op spelletjes en knutselen: “Bij mij mogen kinderen heel veel. Tot op een bepaalde hoogte natuurlijk. Ik weet dat ouders thuis niet altijd zitten te wachten op verven, plakken en vies worden, maar bij mij mag het allemaal. Kinderen kunnen vaak al meer dan wordt gedacht en ik vind het geweldig om ze dat zelf te laten ontdekken. Laatst nog: een peuter wilde graag zelf haar drinken inschenken. ‘Dat is goed, doe maar!’, zeg ik dan. Natuurlijk weet ik dat ze gaat morsen en dat het bekertje misschien wel een paar keer omvalt, maar dat geeft niet. Ik schuif er een dienblad onder en zet een dweil naast de tafel. Zolang zij maar leert én plezier heeft. Vaak vinden kinderen het opruimen net zo leuk als knoeien en doen we dat gezellig samen.”

Samen op de bank kruipen

Anita woont dichtbij een groot speelveld met glijbaan en basketbalveld. Ook kinderboerderij Klepperhoeve en speeltuin Meiveld zijn op loopafstand. “Voor de allerkleinsten heb ik een tweelingwagen staan, zodat we er lekker op uit kunnen.” Eenmaal weer thuis kruipen ze gezellig samen op de royale hoekbank om boekjes te lezen en te knuffelen. Anita: “Alle kinderen zijn bij mij meer dan welkom. Ik heb veel ervaring en bezit alle diploma’s en cursussen die een gastouder nodig heeft. Maar nog belangrijker: ik zit boordevol liefde en aandacht voor jouw kind.”

Bijzonderheden locatie:
  • Gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar
  • Ruime openingstijden: ma t/m vr van 07.00 tot 18.00 uur
  • Ook weekend- en vakantieopvang mogelijk
  • Vlakbij speeltuin Meiveld en kinderboerderij Klepperhoeve
  • Ervaring met kinderen met sociaal-emotionele problemen, zoals autisme en ad(h)d