Kinderopvang Walcheren

Factor fun & vitamine vriendschap: groetjes vanaf de Vakantie BSO!

5 april 2022

De meeste ouders hebben een stuk minder vakantiedagen dan hun kind. En dat is soms een heel gepuzzel. Goed nieuws! De meeste BSO’s zijn in de vakanties hele dagen geopend. En op onze Vakantie BSO hoeft jouw kind zich niet te vervelen. 

 

In de schoolvakanties maken de pedagogisch medewerkers er een echt feestje van. Ze gaan met de kinderen naar het strand, doen workshops, dansen, maken muziek, bereiden lekkere hapjes, gaan naar voorstellingen en musea en nog veel meer. Zo ontdekt én leert je kind elke vakantie weer wat nieuws. En heeft je zoon of dochter een keer geen zin om mee te doen? Dan mag dat ook. Het is tenslotte vakantie!

Op wereldreis

Sushi proeven, spelen in de wind met slingers van crêpepapier en badmintonnen met vliegenmeppers en ballonnen: in 2020 was het thema tijdens de zomervakantie ‘Een wereldreis in zes weken’. Deze week waren de kinderen in Azië. 

Ready? Set. Go!

Bij KOW zijn we gek op sport & spel! Op de Vakantie BSO kunnen kinderen zich volledig uitleven. En als het even kan, doen we dat lekker in de frisse buitenlucht. Dat is niet alleen leuk, maar ook gezond!

Batterij opladen

Na inspanning komt ontspanning. Want rustmomentjes horen er ook bij. Boeken lezen, een puzzel maken of lekker spelen op een eigen plek: onze medewerkers weten wanneer het tijd is om op te laden. 

Jasper Lampert: “De vakanties hebben altijd een thema. In de zomervakantie van 2020 was het thema ‘Een wereldreis in zes weken’, omdat door het coronavirus voor veel kinderen een reis naar het buitenland in het water viel. Met dit thema kregen ze toch nog een vakantiegevoel. Iedere week bezochten we een ander continent. We begonnen in Europa en eindigden in Azië. De leukste activiteiten kwamen voorbij: van het bouwen van iglo’s en het maken van een werkende vulkaan tot dotpainting van gekko’s en het bouwen van een drive-in bioscoop. De thema’s en activiteiten bedenken we in de klankbordgroep BSO-activiteiten (zo noemen we een overleg met BSO-collega’s waarin we meningen vragen en ideeën ophalen, red.). De wensen en ideeën van de kinderen zijn onze grootste inspiratiebron. Vlak voor de vakantie begint, ontvangen alle locaties een vakantiepakket met materialen en een activiteitenboek. We nodigen ook externe docenten en specialisten uit om samen met de kinderen iets nieuws te leren. Denk aan een DJ-workshop, kinderyoga, Voetjebal, 3D-printen, scheikundige proefjes of koken met een chef-kok. Of we trekken eropuit: excursies naar Terra Maris en Fort Rammekens of op pad met een boswachter. We zoeken de samenwerking met verenigingen, sportclubs en andere lokale initiatieven om gave activiteiten te organiseren voor de kinderen. Voor het uitgebreide activiteitenaanbod in de vakanties hoeven ouders niets extra’s te betalen. We doen er alles aan om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.”

 

Jasper Lampert is Projectmedewerker BSO. In deze rol zorgt hij ervoor dat de BSO in de schoolvakanties nóg leuker is! Hij organiseert uitstapjes en bijzondere activiteiten die worden uitgevoerd door medewerkers van KOW of externe aanbieders.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!