Kinderopvang Walcheren

Warme maaltijden bij alle kinderdagverblijven en BSO’s

28 december 2018
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Per 1 januari 2019 zal op alle kinderdagverblijven en BSO’s van Kinderopvang Walcheren warme maaltijden worden aangeboden. Uitzondering hierop is de BSO+.

 

KOW biedt kinderen tijdens de verlengde of flexibele opvang vanaf 07.15 uur een ontbijt en, bij afname tot minstens 18.15 uur, een warme maaltijd aan. Deze maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast is het voor ouders, die geen verlengde of flexibele opvang afnemen, mogelijk om een strippenkaart voor warme maaltijden bij het KDV of de BSO aan te schaffen. Een strippenkaart voor een ontbijt is alleen bij de VSO mogelijk. Alleen kinderen met verlengde of flexibele opvang of met een strippenkaart hebben recht op een warme maaltijd en/of ontbijt.

 

Het tijdstip voor het aanbieden van de warme maaltijd wordt per locatie bepaald. De verse warme maaltijden zijn voor kinderen vanaf 1 jaar te verkrijgen. Indien een ouder een maaltijd wenst voor een kind onder de 1 jaar, dan worden er maaltijdpotjes gegeven. Voor beide soorten maaltijden (vers of een maaltijdpotje) moet een strippenkaart worden aangeschaft. In verband met het bestellen van de maaltijden dient een ouder, bij gebruik van een strippenkaart, minimaal één week van te voren door te geven voor welke dag zij een maaltijd willen afnemen. Kinderen van ouders die verlengde of flexibele opvang afnemen tot minstens 18.15 uur, ontvangen altijd een warme maaltijd.

 

Strippenkaart
De prijs per warme maaltijd of maaltijdpotje inclusief toetje bedraagt € 2,95. Hiervoor neemt een ouder een strippenkaart af, die € 29,50 kost (€ 2,95 per strip/maaltijd). De prijs voor een VSO ontbijt bedraagt € 1,50, een strippenkaart kost € 15,00. Met de strippenkaarten kan een ouder tien keer afnemen. De kaart is geldig zo lang de opvang loopt en is door meerdere kinderen per gezin te gebruiken. Het aanvragen van een strippenkaart kan de ouder via de locatie regelen. Het tarief van de strippenkaart wordt jaarlijks in januari geïndexeerd. Restitutie op de kaart is niet mogelijk.