Basisadviezen

De basisadviezen die voor iedereen gelden, zijn:

 • Was vaak je handen;
 • Hoest en nies in je elleboog;
 • Klachten? Blijf thuis en doe een test;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht;
 • Haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen over het coronavirus. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je het beste mailen naar info@skow.nl. Mocht je nog andere vragen hebben over het coronavirus, dan kun je contact opnemen met de afdeling Infectieziektebestrijding van GGD Zeeland via 0113 – 24 94 00 of infectieziekten@ggdzeeland.nl.

Vragen over het coronavirus

 • Geldt het snottebellenbeleid ook voor kinderen die corona hebben gehad?

  Als iemand binnen 8 weken na een coronabesmetting (milde) verkoudheidsklachten krijgt, dan hoeft deze persoon zich niet te laten testen. De kans is dan zeer klein dat iemand binnen deze periode opnieuw een coronabesmetting heeft opgelopen. Bovendien zal het testresultaat zeer waarschijnlijk positief zijn, omdat er nog ‘sporen’ van de virusdeeltjes aanwezig zijn. Iemand zou dan ten onrechte weer in quarantaine moeten.

  Vanaf 8 weken na de vastgestelde coronabesmetting geldt dat iemand weer onder de algemene regels valt.

 • Kan ik een rondleiding krijgen op één van de locaties?

  Rondleidingen zijn mogelijk. De rondleidingen worden op rustige tijden ingepland of na sluitingstijd. Vraag een rondleiding aan.

   

 • Wat als er een besmetting plaatsvindt?

  Als er over langere termijn meerdere besmettingen in de groep zijn, kan de GGD uitbraakonderzoek doen. In dat geval kan de GGD een quarantaine-advies geven voor de hele groep.

  Uiteraard blijft het belangrijk om bij corona-gerelateerde klachten altijd de beslisboom te volgen, die is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM.

 • Ontvang ik compensatie als mijn kind in quarantaine moet?

  Tijdens de landelijke sluiting van de kinderopvangorganisaties werden de kosten gecompenseerd. Nu kan het gebeuren dat je zoon of dochter niet naar de opvang kan komen, omdat hij/zij in quarantaine moet. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe het nu met de kosten zit. Landelijk is besloten dat quarantaine niet in aanmerking komt voor compensatie.

  Voor de dagen dat je kind niet komt, ontvang je een ruildag. Deze kun je inzetten conform onze ruilregels. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.