Kinderopvang Walcheren

Hoe opvang aanvragen?

Kinderdagverblijf

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Wanneer is de opvang voor je zoon of dochter definitief geregeld? En wanneer kun je kinderopvangtoeslag aanvragen? Hieronder lichten we toe hoe de opvangaanvraag in zijn werk gaat.

 

We helpen je graag met je inschrijving. Mail naar klantadvies@skow.nl of bel naar 0118 – 61 45 32.

1. Oriënteren

 

Kijk op de kaart welke kinderdagverblijven bij jou in de buurt zijn. Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven tijdens een rondleiding.

2. Inschrijven en proefberekening

 

Inschrijven kan via deze site. Ook als de baby nog niet geboren is. We hanteren geen inschrijfkosten. Ga naar de KOW Rekentool om eenvoudig en snel uit te rekenen hoeveel kinderopvang in jouw situatie kost.

3. Bevestiging van inschrijving

 

Je ontvangt van ons een bevestiging van de inschrijving.

4. Voorlopige overeenkomst

 

Ongeveer 6 maanden voor de aangevraagde datum behandelen we jouw aanvraag. Als er op de opgegeven dagen plaats is, ontvang je via de e-mail een voorlopige overeenkomst. Als je deze ondertekent, reserveren we een plek voor je baby.

5. Definitieve overeenkomst

 

Als je baby geboren is, ontvangen we graag de volgende gegevens: naam, geboortedatum, burgerservicenummer en de definitieve gewenste startdatum. Daarna sturen we een definitieve overeenkomst, conform onze Algemene Voorwaarden. Als je deze overeenkomst tekent, is de opvang geregeld.

6. Kinderopvangtoeslag aanvragen

 

Na het tekenen van de overeenkomst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen als je hier recht op hebt. Dit kun je doen via www.toeslagen.nl. Vraag de toeslag op tijd aan, anders loop je een deel mis. Hulp nodig? Neem contact op met onze afdeling Financiën via 0118 – 62 85 03.

7. Intakegesprek

 

Ongeveer twee weken voordat de opvang start, word je door de pedagogisch medewerkers uitgenodigd voor een intakegesprek op de locatie.

8. Eerste dag

 

We wensen je baby veel plezier op het kinderdagverblijf. Onze pedagogisch medewerkers houden je op de hoogte via het ouderportaal Mijn KOW. Je mag uiteraard ook altijd bellen naar de locatie.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!