Kinderopvang Walcheren

Boterhammenbrigade

4 tot 13 jaar

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Kinderopvang Walcheren bouwt het verzorgen van de Boterhammenbrigade (tussen-de-middagopvang) geleidelijk af. Dit gebeurt in nauw overleg met de scholen.

 

Basisscholen zijn verplicht om de tussen-de-middagopvang goed te regelen voor hun leerlingen. Jarenlang heeft Kinderopvang Walcheren dit voor verschillende basisscholen verzorgd. Vaak met een combinatie van vrijwilligers en pedagogisch medewerkers. We merken dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden om de kinderen tussen de middag te begeleiden. Door de groei van het aantal kinderen dat overblijft, zijn er meer professionals nodig. Dit leidt tot hogere kosten. Daarnaast is het moeilijk gekwalificeerde medewerkers in te zetten, zowel door krapte op de arbeidsmarkt als door het specifieke tijdstip waarop de inzet nodig is. Daarom zijn we met de scholen in gesprek gegaan om naar oplossingen te zoeken. Verschillende basisscholen hebben besloten om de tussen-de-middagopvang zelf te regelen met vrijwilligers of huren personeel van Kinderopvang Walcheren in. Op de basisscholen van Primas Scholengroep zal De Maneblussertjes voortaan de tussen-de-middagopvang verzorgen. Enkele scholen zijn er nog niet uit en zoeken samen met ons naar een goede oplossing. Huidige klanten van de Boterhammenbrigade zijn hierover geïnformeerd.

De Boterhammenbrigade

Bij de Boterhammenbrigade eten we gezamenlijk met de kinderen. Daarna is er tijd om lekker naar buiten te gaan, een puzzel te maken of rustig een boek te lezen tot de school weer start. Enthousiaste pedagogisch medewerkers en/of vrijwilligers zorgen voor de kinderen.

Inloggen

Log in persoonlijke ouderpagina: inloggen ouderpagina Boterhammenbrigade.

 

Op je persoonlijke pagina kun je je kind(eren) zelf aan- en afmelden voor de Boterhammenbrigade en tegoed inkopen. Als je problemen hebt met inloggen, neem dan contact op met het administratiekantoor: 085 – 27 34 910.

Inschrijven

Wil je je kind inschrijven voor de Boterhammenbrigade? Je doet dit als volgt:

 1. Download het formulier ‘Inschrijfformulier Boterhammenbrigade’. Op dit formulier staan alle scholen die een Boterhammenbrigade via KOW hebben.
 2. Vul het formulier in, onderteken het en stuur het naar KOW Boterhammenbrigade (administratiekantoor), Postbus 111, 4920 AC Made. Je kunt ook mailen naar: murlen@murlendienstverlening.com.
 3. De overeenkomst gaat in, zodra de inschrijving is verwerkt door het administratiekantoor.
 4. Daarna ontvang je zo snel mogelijk een inlogbrief voor iDEALnet.
 5. Na registratie in iDEALnet ontvang je een e-mail met je gebruikersnaam. Hiermee kun je inloggen op je eigen ouderpagina.

Spelregels

 • Je kunt je kind via de ouderpagina aan- en afmelden voor de Boterhammenbrigade. Dit kan tot op de dag zelf, tot uiterlijk 10.00 uur.
 • In noodgevallen kun je je kind nog aan- of afmelden tot 12.00 uur door te bellen naar het administratiekantoor: 085 – 27 34 910.
 • Je dient vooraf saldo in te kopen.
 • Zorg er voor dat er voldoende saldo op je overzicht staat. Je vindt je saldo op de ouderpagina.
 • Het is niet mogelijk om via school de overblijf te regelen of contant te betalen.
 • Bij het tijdig afmelden van vaste overblijfdagen worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Voor de Boterhammenbrigade gelden Algemene Voorwaarden.

Wat kost het?

Voor schooljaar 2019 – 2020 betaal je € 2,60 per keer. Je koopt vooraf een saldo overblijfbeurten in. We rekenen € 0,40 verwerkingskosten per transactie. Voor de Boterhammenbrigade kun je geen kinderopvangtoeslag aanvragen.

Lees meer