KOW en het coronavirus

Sinds 11 mei 2020 zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open.

Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

Kinderopvang Walcheren

Extra opvang / Ruilen / Opvang tijdens vakantie en studiedagen aanvragen

Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Zolang er noodopvang aanboden wordt, staat het ruilbeleid ‘on hold’. Vanaf 8 juni is het weer mogelijk om dagen in te halen of extra te komen, conform de normale regels. Ook bouw je vanaf 8 juni weer ruildagen op als je kind niet komt. Via onderstaand formulier kun je een aanvraag doen.

 

  • Wil je nog een afgemelde dag inhalen van vóór de sluiting (tussen 1 januari en 16 maart 2020)? Dat kan. Deze dag blijft langer geldig: je kunt deze dag heel 2020 nog inzetten.
  • De dagen dat je kind niet komt/is geweest tussen 16 maart en 8 juni 2020 kunnen niet ingehaald worden. Zolang er noodopvang aanboden wordt, staat het ruilbeleid ‘on hold’ en ontvangen ouders een financiële compensatie.
  • Na 8 juni 2020 geldt het normale ruilbeleid weer. Dus komt je kind een keertje niet? Dan heb je 3 maanden de tijd om deze dag in te halen.

Extra opvang voor langere tijd

We kunnen ons voorstellen dat sommige ouders voor langere tijd extra opvang nodig hebben, nu de noodopvang stopt en opa’s en oma’s in veel gevallen niet kunnen oppassen. Heb je langer dan drie weken achter elkaar extra opvang nodig? Neem dan contact op met de afdeling Klantadvies via klantadvies@skow.nl of 0118 – 61 45 32. We denken graag met je mee.

Hoe werkt het?

Bekijk de informatiesheets:

Vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over ruilen, extra opvang en flexibele opvang. Vind je hier niet het antwoord op je vraag? Mail dan naar de extra-opvangcoördinatoren via extraopvang@skow.nl. De extra-opvangcoördinatoren zijn elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0118 – 61 79 49.

 

Let op:

  • Je kunt bij het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang maximaal 8 keer per jaar ruilen, ongeacht het aantal dagen dat je opvang afneemt. Voor de peutergroep is dit maximaal 4 keer per jaar. Indien de opvang later in het jaar start of eerder stopt, wordt het aantal ruilbeurten naar rato berekend.
  • We behandelen de aanvragen tegen betaling circa 12 dagen van tevoren. Ruildagen behandelen we circa 7 dagen van tevoren.
  • Je krijgt via de e-mail een bericht of je kind wel of niet kan komen. Als je kind kan komen, zie je dit ook terug in de opvangkalender in Mijn KOW.