Kinderopvang Walcheren

Mag een kind met een snotneus naar de opvang?

25 juni 2020

Mag een kind met een snotneus naar de opvang? En wat als hij ook keelpijn heeft? Of als de klachten komen door hooikoorts? Het kan in deze coronatijd best ingewikkeld zijn om erachter te komen of een kind met een snotneus wel of niet naar de opvang mag komen.

 

Om ouders een handje te helpen, heeft de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOINK) samen met AJN Jeugdartsen Nederland een beslisboom ontwikkeld. Als je de beslisboom doorloopt, wordt snel duidelijk of je je kind wel of niet naar de kinderopvang kan brengen.

Aangepaste richtlijnen

Het RIVM heeft vorige week nieuwe richtlijnen gepubliceerd. Zij maken onderscheid tussen kinderen van 0 tot 6 jaar en kinderen van 6 jaar en ouder. De Rijksoverheid legt de versoepeling van het RIVM als volgt uit: jonge kinderen zijn regelmatig verkouden en werden daarom vaak geweigerd door de kinderopvang, omdat neusverkoudheid een klacht van COVID-19 kan zijn. Bij kinderen verloopt COVID-19 echter niet ernstig en hun rol in de verspreiding van COVID-19 lijkt beperkt te zijn. Daarom kunnen kinderen tot 6 jaar in veel gevallen ook met een verkoudheid naar de kinderopvang.

 

Bekijk onze veelgestelde vragen over het coronavirus en de kinderopvang.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!