Kinderopvang Walcheren

Locaties vanaf maandag 11 mei weer open

22 april 2020
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Goed nieuws: gisteren heeft het kabinet bekendgemaakt dat kinderopvanglocaties op maandag 11 mei 2020 weer hun deuren kunnen openen. Nog een aantal weken geduld en dan kunnen kinderen weer spelen, leren en genieten bij hun vertrouwde opvanglocatie. We kijken ernaar uit!

 

In dit bericht zetten we een aantal belangrijke zaken op een rij:

Meer informatie over de situatie na 11 mei

Nu bekend is dat de opvang weer opengaat, begrijpen we dat dit vragen oproept. Welke maatregelen nemen we op onze locaties om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? Wat als er BSO nodig is op andere dagen? En is het mogelijk om extra opvang af te nemen nu opa en oma niet kunnen oppassen? De komende dagen gaan we dit voor elke opvangvorm uitwerken. Dit gebeurt in nauw overleg met de basisscholen. We verwachten dat uiterlijk begin volgende week alle klanten hierover meer informatie ontvangen.

Noodopvang

Uiteraard blijven we klaarstaan voor gezinnen waarvan minstens één ouder een cruciaal beroep heeft.
Je kunt voor de periode tot 11 mei noodopvang aanvragen via:

Voor ouders die allebei een cruciaal beroep hebben, verzorgen we ook opvang in de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen. Je kunt deze opvang aanvragen via info@skow.nl.

Flexibele opvang

Heb je een flexibel opvangcontract en heb je al opvang aangevraagd voor de periode van 29 april tot 11 mei? We zullen deze opvanguren uit het systeem verwijderen. Als je in plaats daarvan noodopvang nodig hebt, dien je dit opnieuw aan te vragen via de aanvraagformulieren voor noodopvang op onze website. Als je de komende tijd flexibele opvang vanaf 11 mei wilt aanvragen, kun je dit doen zoals je de afgelopen weken gewend was.

Informatie opvangkosten

We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wanneer je de opvangkosten van de periode 16 maart tot 11 mei terugkrijgt. De afgelopen weken is op landelijk niveau hard gewerkt aan de uitwerking van deze compensatieregeling. Dit kostte tijd omdat de overheid en de kinderopvang een zo eenvoudig mogelijke regeling wilden: weinig extra werk voor ouders en kinderopvangorganisaties en rekening houden met de privacy van ouders. De compensatieregeling voor de ouderbijdrage is nu rond. Alle klanten hebben hierover een brief ontvangen. Als je nog vragen hierover hebt, kun je ook onze veelgestelde vragen over de financiën bekijken.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we je naar de veelgestelde vragen op onze website: www.kinderopvangwalcheren.nl/kow-coronavirus/.
Je kunt ook de website van de Rijksoverheid raadplegen: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/ouders.

 

We kijken ernaar uit om jou en je kind(eren) vanaf 11 mei weer te zien!

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!