KOW en het coronavirus

Sinds 11 mei 2020 zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open.

Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

Kinderopvang Walcheren

Locaties tot en met 28 april gesloten vanwege coronavirus

1 april 2020

Gisteren heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt dat alle kinderopvanglocaties in Nederland gesloten blijven tot en met 28 april 2020 vanwege het coronavirus. Uiteraard blijven we noodopvang bieden aan kinderen van ouders met een cruciaal beroep. We vinden het jammer dat we niet alle kinderen kunnen ontvangen op hun vertrouwde locatie, maar we beseffen ook dat de overheidsmaatregelen noodzakelijk zijn.

 

Ga naar de pagina met alle informatie over KOW en het coronavirus. 

 

In dit bericht zetten we enkele belangrijke zaken op een rij: 

 

U krijgt uw kosten terug

Onlangs hebben we ouders geïnformeerd over de facturen van april. De Rijksoverheid heeft laten weten dat de financiële compensatieregeling verlengd wordt, nu de locaties langer dicht blijven. Dat betekent dus dat de kinderopvangtoeslag blijft doorlopen en u uw eigen bijdrage terugkrijgt van de opvanguren die u van 16 maart tot en met 28 april 2020 niet heeft kunnen afnemen. We verwachten op korte termijn meer te horen van de Rijksoverheid over de manier waarop we uw eigen bijdrage kunnen terugstorten. Zodra hierover meer bekend is, laten we dit weten.

 

Noodopvang doordeweeks

We vinden het belangrijk om klaar te staan voor de ouders die in de zorg werken of een ander cruciaal beroep hebben. Ondanks de bijzondere situatie doen we er alles aan om er voor de kinderen een leuke dag van te maken. 

Ook de komende tijd kunnen deze ouders via onze site noodopvang aanvragen voor hun kind(eren):

Per gemeente wordt de noodopvang voor BSO-kinderen anders geregeld. Ouders krijgen hierover apart bericht. 

 

Noodopvang in avonden, nachten en weekenden en tijdens feestdagen

We weten niet precies wat ons in Zeeland nog te wachten staat. Maar als de druk op de zorg nóg groter wordt, dan willen we er zijn voor ouders die allebei een cruciaal beroep hebben. Daarom inventariseren we momenteel of er behoefte is aan noodopvang in avonden, nachten en weekenden. Als u voorziet dat u deze opvang de komende tijd nodig gaat hebben voor uw kind(eren), kunt u dit doorgeven via info@skow.nl. We zullen dan samen met de Walcherse gemeenten de mogelijkheden bekijken.

Verder staan er de komende tijd verschillende feestdagen op de planning, namelijk Tweede Paasdag (13 april) en Koningsdag (27 april). Ouders met een cruciaal beroep die op deze dagen opvang nodig hebben, kunnen dit (liefst zo snel mogelijk) doorgeven via info@skow.nl.

 

Na 28 april 2020

De Rijksoverheid heeft laten weten dat de sluiting van kinderopvanglocaties geldt tot en met 28 april 2020. Tot die tijd bieden we noodopvang. Zodra er meer bekend is over de periode daarna, zullen we u hierover informeren.

 

We kijken ernaar uit om uw kind(eren) over een tijdje weer te zien op onze locaties. We wensen u en uw gezin veel gezondheid toe. Zorg goed voor elkaar.