Gelegen in hartje Middelburg, vind je onze locatie Speelpoort. Speelpoort is een peutergroep met de Bijbel. Dit betekent dat de Bijbel het uitgangspunt is in de manier waarop we met elkaar omgaan. Speelpoort is opgericht in samenwerking met de Herman Faukeliusschool en de Petrus Immensschool. We delen de locatie met onze buitenschoolse opvang (BSO) Wigwam. Bij Speelpoort hebben we veel aandacht voor de groei van ieder kind. We volgen de ontwikkeling van jouw peuter en delen dit met je.

Vanaf 13 april gevestigd in de Herman Faukeliusschool

Vanaf donderdag 13 april 2023 vind je de peutergroep in de Herman Faukeliusschool en zal de naam wijzigen naar ‘peutergroep Boei’.  De locatie deelt het lokaal met onze buitenschoolse opvang (BSO) Boei.

Winterkleding te koop!

Ons speellokaal is ruim en uitdagend. We werken met de methode ‘Doe meer met Bas’, waarin steeds een ander Bas-thema centraal staat. We leggen hierin de verbinding met de scholen en werken samen. Zo richtten we met het thema ‘Winter’ een winkel in de themahoek in, met een kassa, toonbank, kledingrek en pashokje. We verkochten allerlei winterkleding, zoals sjaals, wanten, laarzen en jassen. Ook luisteren we graag naar het verhaal uit het themaboek dat voorgelezen wordt en zingen we liedjes die passen bij het Bijbelverhaal of het thema.

Speelpoort is een aangename en lichte locatie, met veel ramen. We hebben diverse uitdagende hoeken, die uitnodigen tot lekker spelen.
Ellen Haegens, vestigingsmanager

Groene en uitdagende tuin

Bij Speelpoort zijn we graag buiten. We hebben een mooie en groene tuin, waar we volop kunnen spelen. Klauteren op de klimwand, zwieren en zwaaien op de schommel, taartjes bakken in de zandbak, de heuvel op fietsen en er weer af crossen. Kijk eens hoe hard ik ga! Doordat we het plein delen met de oudere kinderen van BSO Wigwam, is er veel uitdaging in de tuin. We proberen van alles uit. Ook wandelen we soms voor een uitje naar het Molenwaterpark, waar we lekker kunnen spelen en picknicken.

Ellen Haegens

Vestigingsmanager

ehaegens@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Voor kinderen van 2 tot 4 jaar
  • Peutergroep met de Bijbel
  • Samenwerking met de Herman Faukeliusschool en Petrus Immensschool
  • Gedeelde locatie met BSO Wigwam
  • Groene tuin
  • In de historische binnenstad van Middelburg