Ik ben Marjolein Pieterse (1970), getrouwd met Erik en moeder van drie volwassen zoons en dochter Lynn (2006). In 2006 ben ik, onder de paraplu van Kinderopvang Walcheren, gestart als zelfstandig gastouder met mijn eigen kleinschalige kinderopvang LynnenLein. Daarvoor combineerde ik al dertien jaar het gastouderschap met mijn gezin en werk in de zorg.

Als zelfstandig gastouder bij Kinderopvang Walcheren bied ik kleinschalige opvang in een veilige omgeving, met een vertrouwd gezicht. LynnenLein biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het eigen (slaap)ritme van de kinderen. Er worden maximaal vijf kinderen tegelijk opgevangen.

Waarom de naam LynnenLein?

Lynn omdat ik zonder de komst van mijn dochter de droom een eigen kleinschalige kinderopvang te runnen misschien nooit had verwezenlijkt. En Lein omdat dat een leuke, handige afkorting van mijn naam is, die de kleintjes vaak gebruiken.

Over LynnenLein

Samen met mijn man Erik (1965), dochter Lynn (2006) en ons lieve hondje Kanjer woon ik in een fijn huis met veel ruimte. Er is een grote woonkamer die helemaal voor de opvang is ingericht en waar alle materialen bij de hand zijn. Ons goed bereikbare huis met voldoende parkeerruimte voor de deur, is gelegen aan de rand van de woonwijk Lammerenburg in Vlissingen. Er is, zowel binnen als buiten, genoeg ruimte om te kunnen spelen. Boven staan in verschillende kamers (vanwege de rust) bedjes waarin de kinderen kunnen slapen. Om goed toezicht te kunnen houden tijdens het slapen en de veiligheid tijdens het slapen in de gaten te kunnen houden, maak ik gebruik van babyfoons met camera.

Met de kinderen zing ik graag. We knutselen, doen spelletjes, bakken regelmatig iets lekkers en er is veel speelgoed aanwezig, gericht op verschillende leeftijden en ontwikkelingsgebieden. Ook is er een mini-bibliotheek met kinderboeken aanwezig. Regelmatig komen hier nieuwe boeken bij. Lezen is leuk en bevordert de taalvaardigheid. Daarnaast is het vaak een fijn rustmoment voor de kinderen. Ik lees dagelijks met veel plezier voor!

Ik maak gebruik van het VVE-programma KIKI. Dit programma biedt thema’s die dichtbij de directe belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar staan. Bij elk thema horen diverse activiteiten waarbij de verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd. Een leuke en leerzame aanvulling op alles wat we al samen doen!

Met de kinderen ga ik graag naar buiten. Bijvoorbeeld naar de speeltuintjes bij ons in de buurt, naar het strand of het bos.

Wat ik belangrijk vind:

 • Ons huis moet een veilige plek zijn waar kinderen zich welkom en geborgen voelen
 • Een kind structuur bieden in de dag
 • Een goede verzorging
 • Een kind moet zichzelf kunnen en mogen zijn en moet zich kunnen ontplooien
 • Respect hebben voor elkaar en naar elkaar luisteren
 • Tijd voor elkaar hebben, samen dingen doen

Spreekt dit aan of wil je kennismaken? Neem gerust contact op en hopelijk zien we elkaar snel! Of bezoek mijn website voor meer informatie.

Bijzonderheden locatie:
 • Gastouderopvang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar
 • Woonkamer volledig voor de opvang ingericht
 • Buitenbox aanwezig
 • Werkt met thema's
 • Geen huisdieren