Aan de noordkant van Arnemuiden, in de kindvriendelijke wijk Brakenburg II, vind je gastouder Kimberley Wiegers. Een enthousiaste gastouder die dol is op bakken, het verzinnen van creatieve activiteiten en er graag met de kinderen op uit gaat naar speeltuintjes in de buurt.

’t Vierschip en Oleanderhof

In een fijne eengezinswoning met zonnige tuin woont Kimberley samen met haar man, dochter en zoon, drie poezen en een hond. Voor en na schooltijd én tijdens schoolvakanties vangt ze kinderen op van 4 tot 13 jaar. Kimberley: “Wij wonen op loopafstand van basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden. Hier breng ik kinderen ’s ochtends naartoe en haal ik ze na schooltijd op. Basisschool Oleanderhof is ook een mogelijkheid, maar heeft dezelfde schooltijden als ’t Vierschip. Als we met Oleanderhof kunnen afspreken dat een kind een paar minuutjes mag wachten, dan haal ik hem of haar daar ook met alle liefde op.”

Aan de bak

Bij Kimberley is van alles te doen. In de tuin staan een trampoline, speelhuisje, glijbaan, stepjes en een loopfiets: “Als het lekker weer is, neem ik de kinderen zoveel mogelijk mee naar buiten. Dat kan in de tuin zijn, maar in de omgeving is ook genoeg te beleven. Gezond eten en bewegen vind ik belangrijk. Maar ook ontspannen en relaxen na een lange dag school.” De keukendeur staat open en af en toe komt er hele lekkere lucht voorbij. “Dat is het verse brood dat ik iedere dag maak”, lacht Kimberley. “Wij willen niet meer anders. En eens per week bak ik ook wat lekkers, zoals koekjes of cakejes, het liefst samen met de kinderen.”

Spelenderwijs ontspannen

Kimberley is in 2014 afgestudeerd, heeft eerder als gastouder gewerkt en als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. “Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, de ruimte voelen om zich te ontwikkelen en in een veilige omgeving lekker samen kunnen spelen. Ik bied kinderen altijd leuke activiteiten aan, maar ze hoeven van mij niks. Ik pas me aan, aan de behoefte van het kind. Of dat nu knutselen, chillen of klimmen en klauteren is. Het gaat er voor mij om dat ze zich aan het eind van de dag gezien voelen. Dat ze zich spelenderwijs ontspannen en tot rust komen. En dat ze dat doen in mijn huis, maakt dat ik de mooiste werkplek heb.”

Wil je meer weten over Kimberley? Neem dan gerust contact met haar op.

Bijzonderheden locatie:
  • Gastouderopvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
  • Ruime openingstijden: ma t/m vr van 07.30 tot 17.30 uur
  • Ook verlengde opvang mogelijk
  • Avonden, weekenden en feestdagen in overleg
  • Zorgt voor een huiselijke sfeer
  • Samen bakken en creatief bezig zijn
  • Vaak naar buiten