KOW en het coronavirus

Sinds 11 mei 2020 zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open.

Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

Kinderopvang Walcheren

KOW & coronavirus

Sinds 11 mei zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open. Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

 

We begrijpen dat deze nieuwe situatie vragen oproept. Daarom vind je hieronder een lijst met veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen?

Dan kun je het beste mailen naar info@skow.nl. Ouders hebben veel vragen, waardoor de wachttijd aan de telefoon van Centraal Kantoor kan oplopen. We vragen je begrip hiervoor.
Mocht je nog andere vragen hebben, dan kun je de volgende website raadplegen: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders 

of contact opnemen met de afdeling Infectieziektebestrijding van GGD Zeeland via 0113 – 24 94 00 of infectieziekten@ggdzeeland.nl. Op deze site lees je meer over de financiële compensatie: https://www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang/.

 

Laatste update: 20-05-2020 om 13.45 uur

Algemene vragen

Vragen over kinderdagverblijf en peutergroep

Vragen over de buitenschoolse opvang (BSO)

Vragen over financiën