Kinderopvang Walcheren

Inzendingen naam intranet

Hieronder staan alle inzendingen voor de naam van het nieuwe intranet op een rij. Welke DRIE vind jij het meest passend?

 

1. Joost
Motivatie: Dit i.v.m. de uitdrukking ‘Joost mag het weten’.

 

2. Aagje
Motivatie: Aagje is nieuwsgierig, graag overal van op de hoogte.

 

3. CONNECTUS
Motivatie: Omdat het een netwerk wordt dat ons met elkaar gaat verbinden op werkgebied.

 

4. KOW-Talk
Een duidelijke pakkende naam die voor iedereen te onthouden is. Maar tegelijkertijd ook een naam die aansluit bij het woord: Social. -> dit is natuurlijk waar het allemaal om draait! Door met elkaar te praten (ofwel talk) en de verbinding met andere locaties op te zoeken, kom je tot het versterken van de samenwerking en kan je kennis en inspiratie met elkaar delen. So let’s talk!

 

5. START
Motivatie: Omdat dit de plek is waarvandaan je alles start Sluit ook aan bij onze nieuwe visie: Kinderen de best mogelijke start geven voor de toekomst.

 

6. PINO
Motivatie: Omdat het nieuwe intranet dé plek is voor: Protocollen, Informatie, Nieuws en Ontdekken.

 

7. KOW (Kennis) Klets

Motivatie: Dit komt als eerste in mij op na de info gelezen te hebben. Dat is waar het sociale intranet om gaat is mijn indruk, praten over (pedagogische) kennis, kennis opdoen en dit delen met collega’s van KOW. Ligt ook wel lekker in de mond: KOW Klets of KOW Kennis Klets (de afkorting van de laatste is dan weer niet zo handig…)

 

8. Koweetjes

Motivatie: Alle kennis kan je er delen en halen wat je weet en wilt delen en wat je niet weet en zoekt. Vandaar.

 

9. Pip

Motivatie: Ik vind het leuk als het intranet geïntroduceerd wordt als nieuwe digitale collega. Iemand die je altijd verder helpt. Pip is een hippe, vrolijke, korte en krachtige naam. Pip is een meisjes- en jongensnaam, maar wordt het meest gekozen voor meisjes (net zoals de verhouding man/vrouw bij KOW ;-)) Verder staat Pip voor:

– Persoonlijke Informatie Pagina, of

– Persoonlijk Interactie Platform.

 

10. KOWsocial

Motivatie: In de nieuwe naam moet ook KOW genoemd worden natuurlijk en daarom heb ik de naam KOWsocial bedacht.

 

11. Kom-Pas

Motivatie: een kompas stuurt ons de juiste richting op. Om het woord in stukjes te hakken vond ik stoer staan. Én Kom verwijst naar “kom maar” en Pas is even op de plaats stilstaan. Dus lezen, informatie zoeken, etc.

 

12. Voorop! (of zonder uitroepteken)

Motivatie: Het motto van KOW is: zet uw kind voorop. Met het nieuwe intranet wat er aan komt, lopen de medewerkers ‘voorop’ doordat daar al het nieuws/protocollen etc. te lezen is waardoor ze weer ‘voorop’ lopen qua informatie.

 

13. Octopus

Motivatie: Om in de maritieme sfeer te blijven en het is een kernpunt waar vanuit je alle kanten op kunt om te vinden wat je zoekt.

 

14. Het Anker

Motivatie: Om in het maritieme thema te blijven… Een anker beloofd houvast en veiligheid en is daarom een symbool van hoop en vertrouwen. Een anker zorgt voor stevigheid en stabiliteit, het houdt je daar waar je wil zijn. Soms is het goed om het anker op te halen, van koers te veranderen en weer neer te laten. Dit past naar mijn idee wel bij het sociaal intranet… De plek waar medewerkers informatie en inspiratie kunnen halen over de koers die we varen, waar staan we voor, de ontmoetingsplek in drukke tijden, de veilige haven/houvast.

 

15. Snelbinder
Motivatie: Alles gaat sneller/makkelijker onder 1 knop.(vastgebonden onder 1 knop)  meer tijd over. Maarook zeker belangrijk en fijn: meer verbonden met elkaar.❤ dus echt een snelbinder!

 

16. Kiek!

Motivatie: Een leuke, spontane naam die zowel een link heeft met het Zeeuwse en met onze nieuwe slogan ‘Zoveel te ontdekken’. Ik zie het al voor me, medewerkers die zeggen: “Heb je het al gezien op Kiek”,  “Is dit leuk om op Kiek te zetten?”, “Dat kun je vinden op Kiek”.

 

17. Allintokow

Motivatie: Allin betekent dat er alles in- bij zit, all inclusief. Bedrijf heet kow. Dus Allin to kow.

 

18. KiZ

De afkorting voor Kinderopvang in Zeeland. Lekker kort, pakkend en lijkt op kids 🙂

 

19. OnsNet

Geeft aan dat het voor ons en van ons is. Geeft iets vertrouwds weer, je voelt je er thuis. Net verwijst naar verbondenheid met elkaar zoals een net met draden verbonden is aan elkaar en één geheel vormt.

 

20. KOWnet

Motivatie: Het woord ‘web’ klinkt als spinnenweb, ergens waar je in vast kan komen te zitten (te veel info, onoverzichtelijk). Het woord ‘net’ doet mij denken aan een vangnet: steun vanuit de organisatie, overzichtelijk, nodigt uit om gebruik van te maken. Wellicht iets té simpel, maar wel doeltreffend 🙂

 

21. Kowikipedia

 

22. KOWeet 

 

23. KOWorld 

 

24. KOWereld 

 

25. Binnenkow

Motivatie: binnen kow werkzaam, binnen in kow zoek je het op, je moet binnen om te beginnen, alles wat erop staat houd je binnen kow  ( waar kan ik dat vinden? “ binnenkow)   ( waar heb ik dat gelezen? “ binnenkow)

 

26. SocialKOW

Motivatie: Social dekt de lading voor het sociale media waarop we alles gaan vinden. KOW omdat dat het bedrijf is. Voeg je deze samen, dan zijn we sociaal met elkaar bij KOW omdat we onder 1 knop alles en iedereen kunnen bereiken.

 

27. CONTACTA 

Motivatie: Ik weet, dat is een beurs in Goes, maar het ligt lekker in de mond en intranet gaat volgens mij over het op de hoogte zijn en communicatie tussen collega ‘s. Eventueel kan UPDATE ook.

 

28. De Koffiehoek

Motivatie: Omdat je daar met een kopje koffie (of thee) op je gemak al je zaken kan regelen of in contact kan komen met andere collega’s.

 

29. KOW Café

Motivatie: omdat het een sociale online plek is waar je in contact kan komen met je collega’s en je kunt er met een drankje op je gemak al je zaken regelen.

 

30. Digikompas

Motivatie: Op het Digikompas weet je precies waar je heen moet, past in de maritieme structuur en wie weet is de M wel grafisch zo te vormen dat het een W en een M is.

 

31. KOW op zak

Motivatie: Kort, krachtig, Hollands en makkelijk.

 

32. Kidzconnect.nl

Motivatie: Kan je ook makkelijk afkorten als je zegt op KC. Het brengt kinderen samen!

 

33. Kowww

 

34. Kindranet 

 

35. Experience

Motivatie: Ontdek en ervaar KOW op het nieuwe Intranet.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!