Kinderopvang Walcheren

Mag mijn kind komen kijken voordat de opvang start?

De eerste weken is het natuurlijk even wennen aan de nieuwe situatie, de groep en de medewerkers. Het afscheid nemen kan voor zowel kinderen als ouders moeilijk zijn. De pedagogisch medewerkers geven hierin ondersteuning en begeleiding.

De wenperiode start vanaf het moment dat de eerste dag in gaat. Wij richten ons bij alle opvangvormen op:

  1. Het opbouwen van een goede relatie met het kind
  2. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met de ouders
  3. Het opbouwen van goede relaties van het kind met de andere kinderen
  4. Veilig voelen in de leef- en speelomgeving

Eerder naar het kinderdagverblijf

Als u graag wilt dat uw kind naar het kinderdagverblijf gaat, voordat u werkelijk moet gaan werken dan kunt u, indien de bezetting op de groep het toelaat, het contract 1 of 2 halve dagen eerder in laten gaan. Dit is mogelijk vanaf dat uw kind 6 weken oud is. Over deze halve dagen kunt kinderopvangtoeslag aanvragen.

Evaluatiegesprek

Uit ervaring blijkt dat kinderen ongeveer 3 maanden de tijd nodig hebben om goed te wennen op een groep. Het ene kind went sneller dan het andere kind. Dit hangt vaak samen met hoe vaak een kind naar de opvang komt. Na de wenperiode van 3 maanden volgt er een evaluatiegesprek met de mentor van uw kind. Mocht na de eerste maand blijken dat uw kind niet kan wennen op de groep en is het voor uw kind beter om de opvang te beëindigen, dan kunt u contact opnemen met de mentor van uw kind. Deze zal de situatie bespreken met de vestigingsmanager.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!