KOW en het coronavirus

De kinderdagverblijven, peutergroepen en gastouders zijn weer open.

De BSO’s blijven voorlopig gesloten. Uiteraard bieden we nog steeds noodopvang aan op de BSO’s.  

Meer informatie. 

Kinderopvang Walcheren

Hoe moet ik nu flexibele opvang aanvragen?

Voor het kinderdagverblijf geldt:

  • Als je alvast flexibele opvang wilt aanvragen voor de periode vanaf 8 februari, kun je dit doen op de manier waarop je altijd flexibele opvang aanvraagt.
  • Belangrijk om te weten: omdat de uren van januari volledig financieel gecompenseerd worden, ‘bevriezen’ we deze voorraad uren. Je kunt deze uren dus niet later in het kwartaal inzetten. Dus stel dat een ouder elke maand 22 uur flexibele opvang afneemt, dan vervalt de 22 uur van januari. De ouder heeft dan 44 uur om in te zetten in de maanden februari en maart.

Voor de BSO geldt: 

Voor ouders ZONDER cruciaal beroep:

  • Als je al flexibele opvang had aangevraagd voor de periode tot 14 maart en deze aanvraag al verwerkt is, vragen we je om je kind voor deze dag(en) af te melden.
  • Als je de komende tijd flexibele opvang wilt aanvragen voor de tijd na 14 maart, kun je dit doen op de manier waarop je altijd flexibele opvang aanvraagt. Let wel: als de sluiting langer gaat duren, zullen we je weer vragen om de opvang af te melden via Mijn KOW.

ALLEEN voor ouders met een cruciaal beroep:

  • Als je al flexibele opvang had aangevraagd voor de periode tot 14 maart en deze aanvraag al verwerkt is, dan zetten wij deze aanvraag voor je om naar noodopvang. Je hoeft de opvang dus niet nogmaals aan te vragen.
  • Als je nog geen flexibele opvang had aangevraagd voor de periode tot 14 maart, kun je noodopvang aanvragen via het noodopvangformulier op onze website.
  • Als je de komende tijd flexibele opvang wilt aanvragen voor de tijd na 14 maart, kun je dit doen op de manier waarop je altijd flexibele opvang aanvraagt. Als de sluiting langer gaat duren, zullen wij dit voor je omzetten naar noodopvang.

We beseffen ons dat het verwarrend kan zijn dat je flexibele opvang op verschillende manieren moet aanvragen. Dit heeft er echter mee te maken dat we noodopvang en flexibele opvang op een andere manier moeten registreren, zodat jouw voorraad flexibele opvanguren kloppend blijft.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!