Kinderopvang Walcheren

Hoe en wanneer wordt mijn eigen bijdrage gecompenseerd?

De compensatieregeling bestaat uit twee delen, naast de kinderopvangtoeslag die je al ontvangt.

  1. De compensatie vanuit de Rijksoverheid: je eigen bijdrage tot het fiscaal maximum uurtarief
  2. De compensatie vanuit Kinderopvang Walcheren: het deel van je eigen bijdrage, boven het maximaal te vergoeden uurtarief

Compensatie door de Rijksoverheid
Heb je recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, dan betaalt de overheid de eigen bijdrage aan jou terug. Dit is het bedrag tot het maximum uurtarief dat geldt voor de kinderopvangtoeslag:

  • kinderdagverblijf tot € 8,17 per uur
  • peutergroep tot € 8,17 per uur (klanten met kinderopvangtoeslag)
  • buitenschoolse opvang tot € 7,02 per uur

Inmiddels is bekend dat de financiële compensatie van de Rijksoverheid doorloopt tot 8 juni voor alle opvangvormen (kinderdagverblijf, de peutergroep, de buitenschoolse opvang en de gastouderopvang). Ongeacht of je kind op dit moment wel of niet naar de opvang komt. Je hoeft niets te doen om de vergoeding te ontvangen. De Sociale Verzekeringsbank streeft ernaar om het volledige bedrag omstreeks 8 juli op je rekening te storten.

 

Compensatie door Kinderopvang Walcheren
Enkele tarieven van Kinderopvang Walcheren liggen iets boven het fiscale maximum tarief. Als dit voor jouw uurtarief geldt, dan vergoeden wij het verschil tussen onze uurprijs en het maximum uurtarief. Het gaat hier om een klein deel van de eigen bijdrage. Namelijk alleen het stukje boven het maximum uurtarief (dus boven € 8,17 bij KDV/PG en boven € 7,02 bij BSO). Deze compensatie wordt berekend tot 11 mei. Vanaf 11 mei zijn onze locaties immers weer opengegaan. Om ervoor te zorgen dat je niet lang op deze compensatie hoeft te wachten, verrekenen we deze maandelijks met de facturen die je van ons ontvangt. De vergoeding over maart en april heb je al gecompenseerd gekregen. In juni ontvang je een creditfactuur met de vergoeding over mei.

 

Zie ook: www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang/

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!