Kinderopvang Walcheren

BSO tijdens stakingsdagen in januari 2020

7 januari 2020

Zoals je waarschijnlijk gehoord hebt, vinden er op 30 en 31 januari 2020 twee landelijke onderwijsstakingen plaats. Indien de basisschool van jouw kind(eren) op deze data gaat staken, kan dit voor jou als ouder een probleem zijn. Daarom bieden we BSO aan. We maken er een leuke dag van.

 

Als je op 30 en/of 31 januari 2020 gebruik wilt maken van BSO, dien je je kind uiterlijk 13 januari 2020 aan te melden door een e-mail te sturen naar de BSO-locatie van je kind. Vermeld hierbij:

  • De naam van je kind;
  • De begintijd (keuze: 08.30 uur of einde schooltijd) en eindtijd (keuze: einde schooltijd, 17.30 uur of 18.00 uur);
  • Of je kind gebruikmaakt van VSO of verlengde opvang. Dit kan alleen als je kind dit normaal gesproken ook op donderdag en/of vrijdag doet.

Nog geen klant maar wel opvang nodig?

Ook als je nog geen klant bent van KOW, is het mogelijk om je kind tijdens één of beide stakingsdagen naar de BSO te brengen. Want we kunnen ons goed voorstellen, dat niet elke ouder twee stakingsdagen kan oplossen. Je kunt dan voor je kind een vakantie-/studiedagencontract afsluiten. Met dit 0-urencontract kun je opvang afnemen tijdens vakanties, studiedagen, vrije uren van school en dus ook tijdens stakingsdagen. Je betaalt alleen voor de dagen/uren dat je opvang afneemt. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je je kind uiterlijk 13 januari 2020 inschrijven via een digitaal formulier. Bij ‘contractvorm’ kun je kiezen voor een ‘vakantie-/studiedagencontract’. Aan het afsluiten van dit contract zijn geen kosten verbonden. Voor advies of vragen kun je terecht bij de afdeling Klantadvies via klantadvies@skow.nl of 0118 – 61 45 32.

Let op

Een BSO-locatie gaat open als er kinderen met een standaardcontract voor naschoolse opvang komen of anders als er minimaal 5 kinderen zijn aangemeld. De pedagogisch medewerkers van de BSO laten je op 16 januari 2020 weten of de BSO van jouw keuze opengaat. Zo niet, dan zullen wij een voorstel doen om op de stakingsdag(en) gebruik te maken van een andere BSO.

Kosten

Omdat 30 en 31 januari extra opvangdagen zijn, brengen we de uren in rekening. Over de extra uren kun je kinderopvangtoeslag aanvragen.

Gaat de school niet staken?

Als de school van jouw kind niet gaat staken, kan jouw kind gewoon gebruikmaken van BSO zoals hij of zij normaal gesproken op donderdag of vrijdag doet.