KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

KOW bouwt boterhammenbrigade af

8 augustus 2019
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang, boterhammenbrigade

Kinderopvang Walcheren bouwt het verzorgen van de Boterhammenbrigade (tussen-de-middagopvang) geleidelijk af. Dit gebeurt in nauw overleg met de scholen.

 

Basisscholen zijn verplicht om de tussen-de-middagopvang goed te regelen voor hun leerlingen. Jarenlang heeft Kinderopvang Walcheren dit voor verschillende basisscholen verzorgd. Vaak met een combinatie van vrijwilligers en pedagogisch medewerkers. We merken dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden om de kinderen tussen de middag te begeleiden. Door de groei van het aantal kinderen dat overblijft, zijn er meer professionals nodig. Dit leidt tot hogere kosten. Daarnaast is het moeilijk gekwalificeerde medewerkers in te zetten, zowel door krapte op de arbeidsmarkt als door het specifieke tijdstip waarop de inzet nodig is. Daarom zijn we met de scholen in gesprek gegaan om naar oplossingen te zoeken.

 

Verschillende basisscholen hebben besloten om de tussen-de-middagopvang zelf te regelen met vrijwilligers of huren personeel van Kinderopvang Walcheren in. Op de basisscholen van Primas Scholengroep zal De Maneblussertjes voortaan de tussen-de-middagopvang verzorgen. Enkele scholen zijn er nog niet uit en zoeken samen met ons naar een goede oplossing. Huidige klanten van de Boterhammenbrigade zijn hierover geïnformeerd.