KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

Boterhammenbrigade gestopt

7 januari 2020
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang, boterhammenbrigade

Kinderopvang Walcheren biedt sinds 2020 geen Boterhammenbrigade meer aan. Voor meer informatie over tussen-de-middagopvang kun je terecht bij de betreffende school.

 

Basisscholen zijn verplicht om de tussen-de-middagopvang goed te regelen voor hun leerlingen. Jarenlang heeft Kinderopvang Walcheren dit voor verschillende basisscholen verzorgd. Vaak met een combinatie van vrijwilligers en pedagogisch medewerkers. We merkten dat het steeds lastiger werd om vrijwilligers te vinden om de kinderen tussen de middag te begeleiden. Door de groei van het aantal kinderen dat overblijft, waren er meer professionals nodig. Dit leidde tot hogere kosten. Daarnaast was het moeilijk om gekwalificeerde medewerkers in te zetten, zowel door krapte op de arbeidsmarkt als door het specifieke tijdstip waarop de inzet nodig was. Daarom hebben we samen met scholen andere oplossingen gezocht.