Kinderopvang Walcheren

Blije bananenbroodmuffins [recept]

17 december 2021

Dit bananenbrood is gezond en super lekker. Je maakt het bananenbrood met volkorenmeel en voegt geen geraffineerde suikers toe. Daarom is het ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Ik bak het brood niet in een gewone cakevorm, maar maak er muffins van. Dat ziet er extra feestelijk uit. Zodra ze afgekoeld zijn, versier je de muffins met wat yoghurt en maak je een gezichtje van fruit en noten. 

Wat heb je nodig?

(voor 12 stuks)

  • 85 ml olijfolie 
  • 3-5 dadels in stukjes
  • 2 eieren
  • 3 bananen, hoe rijper ze zijn, hoe zoeter de smaak van het bananenbrood
  • 60 ml halfvolle melk 
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 260 gr volkorenmeel

Voor het versieren van de bananenbroodmuffins:

  • Halfvolle yoghurt
  • Amandelen 
  • Fruit naar keuze: blauwe bessen, frambozen, druiven, appel, peer. Kies vooral de favorieten van je kind.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
  2. Doe in de kan van je blender de olijfolie, dadels en melk. Voeg de eieren, bananen, baking soda, zout, kaneel en volkorenmeel toe. 
  3. Meng tot een egaal geheel.
  4. Schenk het beslag in de muffinvormpjes. Niet helemaal vol, maar net tot onder de rand.
  5. Zet in de oven en bak de muffins 22-25 minuten. Of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat de muffins afkoelen en daarna is het tijd om ze te versieren.
  7. Schep een lepel yoghurt op de muffin en maak een gezichtje van fruit en noten.
  8. Daarna is het tijd om te proeven!

Tip

Maak een extra portie en vries de muffins in. Zo heb je altijd een gezonde snack in huis en hoef je niet elke week opnieuw de keuken in om ze te bakken.

 

“Hoi, ik ben Stefanie van der Maas.Misschien ken je mijn foodblog Little Spoon wel. Hier deel ik recepten en leuke plekken om te eten, vooral in Zeeland. Want koken en eten vind ik heerlijk om te doen. In deze blog even geen borrelhapjes, Aziatische curry’s en Libanees platbrood, maar een lekker recept voor kids. Ik vond het extra leuk om aan de slag te gaan met dit recept, omdat ik zelf net moeder ben geworden van mijn zoontje Sam. Het duurt nog even voor ik hem deze vrolijke boterhamspiesjes kan laten proeven, maar ik verheug me er nu al op.”

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!