Kinderopvang Walcheren

Beste leerbedrijf 2019

27 juni 2019

Wat een mooie verrassing: Kinderopvang Walcheren is uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2019 van de provincie Zeeland in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Stagiaires geven ons gemiddeld een 8 en noemen KOW ‘the place to be’!

 

Gisteren werd de prijs uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We zijn nu in de race om beste leerbedrijf van Nederland in de sector Zorg, Welzijn en Sport te worden. Jaarlijks lopen er veel mbo-studenten stage bij Kinderopvang Walcheren. In het schooljaar 2019-2020 zullen dit er ruim 150 zijn. Volgens SBB is Kinderopvang Walcheren een schoolvoorbeeld voor de branche. SBB noemde vijf redenen om ons de prijs te geven:

  • Studenten geven KOW gemiddeld een 8 voor hun stage. Ze voelen zich welkom, gehoord en begrepen en ze kunnen zich bij KOW ontwikkelen. Volgens hen is KOW ‘the place to be’!
  • Praktijkopleiders en werkbegeleiders van KOW hebben het vermogen om iedere student mee te nemen op een reis door het vakgebied, van dromen tot twee voeten in de Zeeuwse klei.
  • KOW investeert in opleiden: zowel in studenten als in eigen medewerkers.
  • KOW zoekt naar oplossingen. Vraagstukken zijn soms taai en de oplossingen liggen niet altijd voor de hand, maar KOW weet deze vraagstukken om te zetten in kansen.
  • KOW is zich bewust van haar positie in de regio. KOW durft zich positief kritisch op te stellen naar het onderwijs en werkt samen met partners in de regio maar ook daar buiten.

We zijn ontzettend trots op deze nominatie. Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat zij onze toekomstige collega’s zijn. Daarin investeren we. We werken hiervoor nauw samen met scholen, zodat we studenten optimaal kunnen begeleiden. In het schooljaar 2019-2020 komen ruim 150 studenten bij ons de werkvloer ontdekken. Door goede begeleiding brengen we hen een stapje dichter bij hun droombaan.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!